back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πιλοτικό πρόγραμμα στο κέντρο της Αθήνας- Νέα υλικά για την μείωση της θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Έργα για καλό σκοπό πραγματοποιεί σήμερα ο Δήμος αθηναίων στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας με ένα πιλοτικό πρόγραμμα στους δρόμους της πόλης.

Ειδικότερα στο οδόστρωμα της οδού Βορέου, από το ύψος της οδού Αθηνάς έως το ύψος της οδού Αιόλου θα στρωθεί το επαναστατικό υλικό cool seal, το οποίο έχει την ιδιότητα να μειώνει τη θερμοκρασία του οδοστρώματος και κατά συνέπεια και τη θερμοκρασία της περιοχής. Το ειδικό υλικό έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου ότι την Κυριακή 24 Ιουνίου η οδός Βορέου από το ύψος της οδού Αθηνάς έως την οδό Αιόλου θα παραμείνει κλειστή από το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.

Με ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι “Για πρώτη φορά στην Ευρώπη δοκιμάζουμε το καινοτόμο υλικό που συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών Αφετηρία η οδός Βορέου στο Εμπορικό Τρίγωνο”.

Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων «πράσινων» υποδομών της πόλης.

Γ.Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα