back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έντεκα παραγωγές «πρωταγωνιστούν» στην Επίδαυρο

Διαβάστε επίσης

Με «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και την εμβληματική κινηματογραφική «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη ανοίγουν τις πύλες τους η μικρή και η μεγάλη Επίδαυρος.

Εναρξη των παραστάσεων στην Επίδαυρο

Με την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» και την δωρεάν κινηματογραφική προβολή της εμβληματικής «Ηλέκτρας» του Μιχάλη Κακογιάννη, ανοίγουν αυτήν την Παρασκευή 29 Ιουνίου και το Σάββατο 30 Ιουνίου, το Αρχαίο Θέατρο και το μικρό θέατρο της Επιδαύρου αντίστοιχα. Θα παρουσιαστούν συνολικά έντεκα παραγωγές, οχτώ στην Μεγάλη και τρεις στην Μικρή Επίδαυρο.

«Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Οι παραστάσεις, που φαίνεται να ξεχωρίζουν φέτος στο θέατρο της Αργολίδας είναι η νέα συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό θέατρο της Σερβίας. Στις 13 και 14 Ιουλίου παρουσιάζουν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εκτός της Επιδαύρου και της Σερβίας η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Ελευσίνα 2/9, στη Θεσσαλονίκη 6/9 και στο Ηρώδει στις 10/9.

Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου

Το Εθνικό Θέατρο, μέσω ενός νέου σκηνοθέτη του Θάνου Παπακωνσαντίνου παρουσιάζει στις 20 και 21 Ιουλίου την Ηλέκτρα του Σοφοκλή.

«Θεσμοφοριάζουσες» από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπολο

Στις 27 και 28 Ιουλίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπολος παρουσιάζει ένα από τα τρία «γυναικεία» έργα του Αριστοφάνη, τις «Θεσμοφοριάζουσες». Μεταξύ άλλων ερμηνεύουν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Νάντια Κοντογεώργη.

Η αυλαία στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου πέφτει με την τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Επι Κολωνώ», στις 17 και 18 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, τον επί σειρά ετών συνεργάτη των Aντουάν Bιτέζ και Ζακ Λασάλ.

 

Λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των θεατών

Το φεστιβάλ και φέτος προσφέρει οικονομική μεταφορά των θεατών με λεωφορείο στο Αρχαίο Θέατρο και στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου. Το εισιτήριο της μεταφοράς κοστίζει 11 ευρώ και η κράτηση γίνεται μέσω του site του Φεστιβάλ (greekfestival.gr) και τη σελίδα της παράστασης που τους ενδιαφέρει.

Τα λεωφορεία θα αναχωρούν τις ημέρες των παραστάσεων στις 17:00 από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα