back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάμε πλατεία;

Διαβάστε επίσης

Πλατεία Βαρνάβα, η αγαπημένη των Αθηναίων

Ανέκαθεν οι πλατείες αποτελούσαν την καρδιά κάθε γειτονιάς, το σημείο συνάντησης για κάθε λόγο και αφορμή των κατοίκων, αντανακλώντας την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης.

Μια υπέροχη πλατεία, που αναδίδει την αίσθηση της συντροφικότητας, ανάμεσα στο Μετς και στο κεντρικό Παγκράτι, μετά την πρόσφατη ανάπλασή της, γνωρίζει ημέρες δόξας, προσελκύοντας χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες.

platia_varnava

Η πλατεία Βαρνάβα είναι μία από τις έξι πλατείες του Παγκρατίου. Ένα στέκι για όλες τις ηλικίες με χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά και γεμάτο ζωντάνια. Καφετέρειες, μουσικά μεζεδοπωλεία, ψησταριές, ψαγμένα wine bars, πολύ πράσινο, παιδιά που παίζουν, χαλαροί ηλικιωμένοι στα παγκάκια, νεολαίοι που περιφέρονται και η πανέμορφη οδός Εμπεδοκλέους με τους φοίνικες, σαν φυσική συνέχεια της πλατείας.

platia_varnava

«Μέχρι και ο Manu Chao, που βρέθηκε στην πλατεία μας, ένιωσε τόσο οικεία που τραγούδησε εδώ στο παγκάκι και τα παιδιά χορεύανε γύρω του» μου λέει ο κ. Νίκος κάτοικος της περιοχής. «Τα τελευταία δύο τρία χρόνια μαζεύει πολύ κόσμο η πλατεία, Αθηναίους και τουρίστες. Τα μαγαζιά δουλεύουνε καλά και τα Σαββατοκύριακα γίνεται χαμός. Όλοι γκρίνιαζαν με την ανάπλαση και την καθυστέρηση στα έργα αλλά τώρα η πλατεία είναι στα καλυτερά της.

platia_varnava

Η «Γιορτή Μουσικής της Πλατείας Βαρνάβα»

Στην πλατεία τα τελευταία 9 χρόνια τον Ιούνιο, διοργανώνεται και η τριήμερη γιορτή της Μουσικής με μικρές παραστάσεις σεμινάρια χορού προβολές και πολλή μουσική.

Η «Γιορτή Μουσικής της Πλατείας Βαρνάβα» αποτελεί πλέον θεσμό για την γειτονιά του Παγκρατίου. Τα καταστήματα της πλατείας Βαρνάβα αλλά και της ευρύτερης περιοχής στηρίζουν οικονομικά την εκδήλωση με την σημαντική αρωγή του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ European Music Day.

«Όλοι περιμένουν, πώς και πώς, την γιορτή κάθε καλοκαίρι. Φέτος μάς τα χάλασε λίγο ο καιρός την τελευταία μέρα αλλά τις προηγούμενες πλημμύρισε η πλατεία με μουσική χορό και κέφι» λέει ο κ. Νίκος.

platia_varnava

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα