back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν διαχωρίζονται οι παράτυποι μετανάστες από τα παιδιά τους με δικαστική απόφαση

Διαβάστε επίσης

Ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε την Τρίτη ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να χωρίζουν τους παράτυπους μετανάστες από τα παιδιά τους όταν προχωρούν σε συλλήψεις ανθρώπων που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό παράνομα και ότι θα πρέπει να επανενωθούν όλες οι οικογένειες που χωρίστηκαν μετά τη σύλληψή τους.

 

Μήνυση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ

Μήνυση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ υπέβαλαν 17 πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, σε μία προσπάθεια να αναγκάσουν τον Λευκό Οίκο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανένωση όσων οικογενειών διαχωρίστηκαν στα σύνορα με το Μεξικό.
Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία συνιστά πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Κόμματος, εστιάζει στην πληθώρα προβλημάτων του προεδρικού διατάγματος, το οποίο υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και βάζει «τέλος» στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, το διάταγμα περιλαμβάνει πάρα πολλές εξαιρέσεις και «παραθυράκια», με αποτέλεσμα να καθίσταται μη λειτουργικό.

Η απόφαση του δικαστή

H απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ντέινα Σαμπρό, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, ελήφθη μετά την προσφυγή της μη κυβερνητικής οργάνωσης ACLU στη δικαιοσύνη.

Η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες προσέφυγε εναντίον του διαχωρισμού των οικογενειών υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματά τους και την τήρηση των ορθών νομικών διαδικασιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα