back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευρωπαϊκή παρέμβαση στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Διαβάστε επίσης

Σκληρή παρέμβαση των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών προς την Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Στο κοινό ανακοινωθέν μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου , εκφράζεται στην τουρκική κυβέρνηση η ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών Μητρετρώδη και Κούκλατζη.

Με την ανακοίνωση τα κράτη της Ε.Ε καλούν την Τουρκία να δεσμευτεί κατηγορηματικά στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών όπως στο Αιγαίο, ενώ εξαπολύουν κατηγορίες για την οπισθοδρόμηση του κράτους- δικαίου στη χώρα.

Ειδική αναφορά υπάρχει για τα μέτρα κατά δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, πολιτικών κομμάτων,  βουλευτών, υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η παράγραφος καταλήγει ότι : “Το Συμβούλιο επαναλαμβάνει τις σοβαρές ανησυχίες του για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, καθώς και για τη συνεχιζόμενη κράτηση πολιτών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων δύο Ελλήνων στρατιωτών

Εν τω μεταξύ, πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών φέρεται να έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί άμεσα μετά και την ολοκλήρωση των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία και την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα