back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διερευνώντας τα σωματικά όρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Διαβάστε επίσης

Με ανανεωμένη καλλιτεχνική διεύθυνση και ενισχυμένο το διεθνή χαρακτήρα του, το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου, με συνολικά 22 παραστάσεις.


Διερευνώντας τα σωματικά όρια

Ένα φεστιβάλ δυναμικό, ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες, τις τέχνες και τους πολιτισμούς που προωθεί τον στοχασμό για το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση έχει καταρτίσει η Λίντα Καπετανέα για την πρώτη της χρονιά ως  καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ. Είκοσι έξι δημιουργοί από όλο τον κόσμο-δέκα από του οποίους δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ την δουλειά τους στην Ελλάδα- και τρεις ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στην Καλαμάτα στην κορυφαία συνάντηση για το σύγχρονο χορό.

Παραστάσεις από όλα τα είδη χορού όπως το ποιητικό Respire! της ομάδας Cie Circoncentrique από το Βέλγιο με ακροβατικά στοιχεία , το υπαρξιακό σόλο Tears του Εντιβάλντο Ερνέστο από τη Μοζαμβίκη και η παράσταση δρόμου του Μαρκίζ Σκότ και του Poppin John από τις ΗΠΑ συνθέτουν ένα πολυσυλλεκτικό και σύγχρονο πρόγραμμα. Το σύνολο των παραστάσεων θα παρουσιασθεί στο Μέγαρο Χορού, ενώ θα υπάρξουν και οκτώ υπαίθριες παρουσιάσεις στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο.


Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για Φεστιβάλ καθώς γίνεται πράξη η χρηματοδότηση σε βάθος τριετίας, που επιτρέπει και πιο τολμηρές κινήσεις στον προγραμματισμό του,  όπως έχει ανακοινωσει ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης . Το ποσό που εξασφαλίστηκε για την περίοδο 2018-2020 αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα