back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντ. Τουσκ: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για «επιτυχία» στο μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Είναι πολύ νωρίς για να αποκαλούμε το κείμενο για το μεταναστευτικό, που συμφωνήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ως μία «επιτυχία» τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά την συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η υλοποίησή του θα κρίνει το αν πρόκειται για επιτυχία, διότι αυτή (η υλοποίηση δηλαδή) είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε ο κ. Τουσκ.

Για τη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία στον τραπεζικό τομέα και στα θέματα που σχετίζονται με τον Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ενώ για το Brexit είπε ότι οι 27 ηγέτες ανέλυσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα.

«Για να φτάσουμε σε συμφωνία στη Σύνοδο που προγραμματίζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο, χρειάζεται να γίνουν πολλά. Χρειαζόμαστε γρήγορη πρόοδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα δυσκολότερα θέματα παραμένουν άλυτα», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, αφού τόνισε ότι όλοι είναι κουρασμένοι από την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση, ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον σύντομα. Αναφέρθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο ως «Φίλο Ντόναλντ», αλλά τόνισε ότι δεν του αρέσει η προσπάθεια του Τραμπ να διχάσει την Ευρώπη.

Τόσο ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ επαίνεσαν τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ για την εξαιρετική δουλεία στην προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, την πρώτη άλλωστε προεδρία που αναλαμβάνει η Βουλγαρία.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα