back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Θέλετε να καθαρίσετε τις προσόψεις της γειτονιάς σας;

Διαβάστε επίσης

Η συμμαχία του δήμου Αθηναίων και της γνωστής εταιρείας επαγγελματικού εξοπλισμού Karcher ενάντια στις μουτζούρες συνεχίζεται. Επαγγελματικά μηχανήματα για τον καθαρισμό των προσόψεων κατοικιών και κτιρίων στις γειτονιές της πόλης, καθώς και δωρεάν επιδείξεις με επιτόπιες δράσεις καθαρισμού, βρίσκονται στη διάθεση των Αθηναίων για μια κοινή προσπάθεια: την αντιμετώπιση του αισθητικού βανδαλισμού που απαιτεί τη συνεργασία κατοίκων, πολιτών, επαγγελματιών και, βεβαίως, των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.

Η συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Karcher ξεκίνησε πριν 1 χρόνο, με την επίδειξη του πρώτου πακέτου μηχανημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Έκτοτε, έχουν υλοποιηθεί 18 πρότυπες δράσεις καθαρισμού σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και έχουν χαρισθεί αντίστοιχα πακέτα μηχανημάτων σε συλλόγους, φορείς και κατοίκους για τη διαρκή συντήρηση των κτιρίων, ενώ απομένουν ακόμη επτά.

Σε συνεργασία με κατοίκους, συλλόγους και καταστηματάρχες η πρωτοβουλία ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων προτείνει σημεία σε διαφορετικές γειτονιές και η Karcher, μαζί με τους πολίτες και τις υπηρεσίες του δήμου καθαρίζουν εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων από τις μουντζούρες, εφαρμόζουν υλικά προστασίας και εκπαιδεύουν τη γειτονιά στη χρήση των μηχανημάτων για τη διατήρηση των καθαρών προσόψεων. Τα μηχανήματα και τα υλικά παραμένουν στη συνέχεια στην γειτονιά ώστε να υποστηρίξουν τη διαδικασία της διατήρησης. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί δράσεις στην Κυψέλη, την Πανεπιστημίου, τα Εξάρχεια, την Πλάκα, το Θησείο, το Μοναστηράκι, την οδό Αιόλου, την οδό Αισχύλου, την Αθηνάς, Ελληνορώσων, Παγκράτι, Σόλωνος, Ψυρρή, Πανόρμου, Κολωνάκι, Πλατεία Κουμουνδούρου, καθώς και στο Εμπορικό Τρίγωνο.

Συγχρόνως, ο δήμος Αθηναίων και η Karcher έχουν επιμεληθεί έναν πλήρη οδηγό καθαρισμού της μουντζούρας, με λεπτομερείς οδηγίες για επαγγελματικές και οικιακές λύσεις, τεχνικές προδιαγραφές όλων των υλικών και πρακτικές που μπορεί κανείς να εφαρμόσει για να διατηρήσει την πρόσοψή του καθαρή. Ο έντυπος οδηγός διανέμεται στα σημεία των δράσεων και είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά εδώ.

Τι παρέχει ο δήμος:

● Δωρεάν ένα πακέτο με εξοπλισμό επαγγελματικού καθαρισμού της εταιρίας Kärcher (πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης, τηλεσκοπική κάνη πλυστικού, περιστροφική βούρτσα πλύσης, χειροκίνητο σάρωθρο και όλες τις απαραίτητες προεκτάσεις παροχής ρεύματος και νερού)

● Δωρεάν εκπαίδευση στη χρήση του εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας

● Συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου προς υποστήριξη της δράσης καθαρισμού (ρύθμιση κυκλοφορίας, άδειες χρήσης δημοσίου χώρου, σύνδεση με δίκτυο ύδρευσης κ.α.)

● Διασύνδεση της δράσης με δίκτυα εθελοντών

Η προσπάθεια για την καταπολέμηση του οπτικού βανδαλισμού ξεκινά από εμάς, από τον δικό μας τοίχο. Η ευαισθητοποίηση όλων και, κυρίως, η συνεργασία, ιδιαίτερα στο κομμάτι της συντήρησης, είναι απαραίτητη.

Αν επιθυμείτε να λάβετε ένα από τα επαγγελματικά πακέτα της Karcher και να οργανώσετε μια δράση καθαρισμού στην πόλη μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον στο 2103420638 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα