back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2018: Στην οκτάδα η τυχερή Σουηδία

Διαβάστε επίσης

Η Σουηδία με το τυχερό γκολ του Φόρσμπεργκ πήρε την νίκη 1-0 απέναντι στην Ελβετία περνώντας στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έδειχναν φοβισμένες ψάχνοντας για ένα γκολ που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Η Σουηδία προσπάθησε μετά την ολοκλήρωση μίας ώρας να βγει μπροστά χτυπώντας στην αντεπίθεση. Το γκολ που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση ήρθε από την ενέργεια του Φόρσμπερφκ.

Ο Σουηδός μέσος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή του Σόμερ και με την βοήθεια του Ακάντζι σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης παίρνοντας πίσω το αίμα του για την κριτική που δέχεται καθ’ όλη την διάρκεια του Μουντιάλ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπως ήταν αναμενόμενο οι Ελβετοί πίεσαν, με τους Σουηδούς να αμύνονται πίσω από την σέντρα κρατώντας έτσι την νίκη που τους έδωσε την πρόκριση στους ”8”.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Σουηδοί κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι,  αλλά να παίρνει την απόφαση του πίσω μετά την χρήση του VAR.

Οι Σουηδοί θα αναμετρηθούν με τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία-Κολομβία.

 

Γήπεδο: Στάδιο Αγίας Πετρούπολης

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ 1-0

Σκόρερ: Φόρσμπεργκ 73’

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα

Κίτρινες κάρτες: Λούστικ , Μπεχράμι

Κόκκινες κάρτες: Λάνγκ

Οι συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ(Κράφτ 81’), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Σβένσον, Έκνταλ, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ(‘Ολσον 81’), Τοϊβόνεν, Μπεργκ(Τελίν 89’).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ, Ακάντζι, Ντζουρού, Λανγκ, Τσάκα, Μπεχράμι, Ζούμπερ(Εμπολό 73΄), Σακίρι, Τζεμαϊλί(Σεφέροβιτς 73’), Ντρμιτς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα