back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αγωνία για τα 12 παιδιά στην Ταϊλάνδη-Προσπάθεια απεγκλωβισμού τους με αντλίες νερού

Διαβάστε επίσης

Σε έναν αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρχές στην Ταϊλάνδη για να απεγκλωβίσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα τους 12 μαθητές και τον προπονητή τους, οι οποίοι εδώ και 12 μέρες , έχουν παγιδευτεί σε σπηλιά.

Οι διασώστες θα επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό των παιδιών στις επόμενες 2 μέρες, χρησιμοποιώντας αντλίες, προκειμένου να τραβήξουν τα νερά από τη σπηλιά, ενώ την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία, καθώς υπάρχει προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Δεν κρύβουν άλλωστε το φόβο τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας των βροχοπτώσεων να ανέβει η στάθμη του νερού στην σπηλιά, γεγονός που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των παιδιών.

Μετά τις καταιγίδες του Σαββάτου θα γίνει «σχεδόν αδύνατη» κάθε προσπάθεια απεγκλωβισμού των παιδιών για μήνες, σύμφωνα με τον συντονιστή της διεθνούς προσπάθειας διάσωσης.

Επίσης, μετά απο μία αποτυχημένη προσπάθεια, οι διασώστες τοποθέτησαν χτες τηλέφωνο στη σπηλιά για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους. Προς το παρόν η σύνδεση δεν έχει καταστεί εφικτή. Στην πρώτη προσπάθεια, το τηλέφωνο έπεσε στα νερά και βραχυκύκλωσε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα