back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη εφ’ όλης της ύλης

Διαβάστε επίσης

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία με την αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη να χτυπά «κόκκινο» και να διολισθαίνει σε οξείς χαρακτηρισμούς, λαμβάνοντας τα χαρακτηριστικά έντονης προσωπικής κόντρας, στην οποία ενεπλάκησαν και οι σύζυγοι των δύο πολιτικών αρχηγών.

Πρώτος το γάντι πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας πολιτικό απατεώνα και ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στην δευτερολογία του απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ είπε ότι είναι ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία.

Έκανε λόγο για αναγνώριση απόλυτης ενοχής στην αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συντάξεις, κατηγορώντας τον ότι από τη μία σχεδίασε ταξίδι στο Βερολίνο για να πάρει τη διαβεβαίωση από την κ. Μέρκελ ότι αυτές θα μειωθούν και από την άλλη, μέσω του κ Χατζηδάκη, ομολόγησε ότι έχει βάλει την περικοπή στο πρόγραμμα του και «πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη».

«Παριστάνετε τον τσάμπα μάγκα και καταθέτετε τροπολογίες, που είναι η επιτομή της γελοιότητας, μη βιάζεστε θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι σιγά σιγά» είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τυχοδιωκτισμό. Τον κατηγόρησε επίσης ότι ετοιμάζει ένα σοκ για την οικονομία, με ακραία πολιτική, με 12ωρη εργασία, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και κρυφή ατζέντα ξεπουλήματος των κοινωνικών κεκτημένων.

Για τη στάση του στο προσφυγικό του απέδωσε την κατηγορία ότι ταυτίζεται με τους ακραίες και τους αντιευρωπαϊστές και υιοθετεί την επιχειρηματολογία Κουρτς, ενώ για το μακεδονικό τόνισε ότι έγινε όψιμα μακεδονομάχος από ανάγκη για να μην διασπαστεί το κόμμα από τους ακραίους πατριδοκάπηλους που διαθέτει.

Αναφέρθηκε δε σε συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη το 1993 στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Ε όχι και μεγάλο θέμα η Μακεδονία», ενώ σημείωσε ότι το 2016 η ΝΔ εγκαλούσε την κυβέρνηση γιατί δεν φέρνει συμφωνία για το όνομα.

Αναφερόμενος στην αιχμή του κ. Μητσοτάκη για το ότι συναντά επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι ακόμη και αν συμβαίνει εκείνος δεν τους κάνει τα χατίρια, και παρέθεσε ονόματα επιχειρηματιών, που κατά τον κ. Τσίπρα δεν ευνοήθηκαν από την κυβέρνηση του.

Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν και η προσωπική επίθεση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί όπως είπε δεν αποκαλύπτει την εταιρεία που χρηματοδοτεί τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, λέγοντας ότι αν η δική του σύζυγος είχε κάποια off shore θα είχε προκληθεί μείζον θέμα στην πολιτική ζωή.

Χαρακτήρισε τέλος φως και δύναμη στην ιστορία του ελληνικού λαού το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 λέγοντας ότι και εκείνος και η σύζυγος του, στην όποια είχε προηγουμένως αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι βαθιά περήφανοι για την στάση του ελληνικού λαού και κανείς δεν πρέπει να λοιδορεί τα συναισθήματα του.

Τέλος, για τους υπαινιγμούς που άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ για εταιρεία συγγενικού του προσώπου που αντιμετωπίζει οικονομικές εκκρεμότητες, είπε ότι ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι εκείνος έχει αναφερθεί σε ζητήματα που είναι γνωστά στην κοινή γνώμη, όπως η υπόθεση Siemens και η διάσταση που εμπλέκει τον κ. Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο αλλά και στην υπόθεση Νonartis και στην ηλεκτρονική αλληλογραφία -σύμφωνα με δημοσίευμα- του πρώην ΔΣ της εταιρείας με τον αρχηγό της ΝΔ.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στοχοποιούν την σύζυγό μου για να με πλήξουν πολιτικά»

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι πρωτίστως συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να προκαλέσει το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα.

Επανέλαβε πως εάν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική και “ξεψηφίσει” αυτά που έχει ψηφίσει για τις συντάξεις η ΝΔ θα είναι μαζί της, ενώ αναφερόμενος στο Μακεδονικό υποστήριξε εκ νέου ότι η κυβέρνηση έδωσε κάτι “που κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να το δώσει” και διερωτήθηκε, κλείνοντας την ομιλία του, “πως θα πάει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και πως θα εξηγήσει στους Μακεδόνες τη συμφωνία που υπέγραψε;”.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στην υπόθεση Novartis “διαστρεβλώνει μια κοινωνική επαφή με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσει υπονοούμενα” και του απηύθυνε ερώτημα εάν και εκείνος είχε δει τον κ. Φρουζή ως εκπρόσωπο των φαρμακοβιομηχάνων, σημειώνοντας ότι έχει βγει και δελτίο τύπου.

Αναφέρθηκε, εκ νέου, στον κ. Καλογρίτσα αναφέροντας το παράδειγμα του δρόμου Πάτρας- Πύργου που- όπως είπε- “τον σπάσατε σε 8 εργολαβίες, τις 4 τις δώσατε στον κ. Καλογρίτσα, χρεοκοπημένο, το έργο σταμάτησε, θέλατε να του δώσετε κανάλι, δεχτήκατε τα βοσκοτόπια ως ενέχυρο και έρχεστε και μου λέτε ότι δεν κάνετε δουλειές με αυτόν; Ποιον κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και συναλλάσεστε μαζί τους. Αν έχετε να μου προσάψετε ότι η Novartis ωφελήθηκε από κάποια δική μου υπογραφή να μου το πείτε”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατήγγειλε εξάλλου ότι “εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συγκροτήματα, απολύτως ταυτισμένα με το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν στοχοποιήσει χυδαία τη σύζυγό του, έχουν διασύρει την προσωπική μας ζωή, έχουν αρπαχτεί από μία προσωπική περιπέτεια για να ισχυριστούν ότι τάχα δεν είχαμε βρεθεί σε διάσταση και ότι όλο αυτό ήταν δήθεν εικονικό για να κρύψουμε στοιχεία του πόθεν έσχες”.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι διεξήχθη στη σύζυγό του “φορολογικός έλεγχος γραμμή- γραμμή και απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η εισαγγελέας απεφάνθη ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο”. “Να μην αναφερθείτε και πάλι στο όνομα της συζύγου μου, αρκετά την έχετε ταλαιπωρήσει. Είναι μία επιχειρηματίας, δεν έκανε ποτέ δουλειές με το Δημόσιο, βρέθηκε να στοχοποιείται μόνο και μόνο γιατί αυτό εξυπηρετούσε τα δικά σας συμφέροντα”, πρόσθεσε.

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ – Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα