back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Mουντιάλ 2018: Έξω και η Βραζιλία, έχασε 2-1 από το Βέλγιο

Διαβάστε επίσης

Το Βέλγιο παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και βρήκε χώρους, κέρδισε με 2-1 την Βραζιλία και την ανάγκασε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής πρόωρα…

Το Βέλγιο είχε την κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και αν και ήταν η ομάδα που απειλήθηκε πρώτη, τελικά άνοιξε αυτό το σκορ με αυτογκολ του Φιρμίνιο στο 13ο λεπτό.

Ο αμυντικός της Βραζιλίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αζάρ, ανοίγοντας τον δρόμο στο Βέλγιο για τους «4» της διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι» διάβολοι από εκείνο το λεπτό άρχισαν να πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο από τους αντιπάλους τους και κυριάρχησαν απόλυτα απέναντι σε μια Βραζιλία που έδειχνε «γυμνή» αμυντικά εξαιτίας της απουσίας του Κασεμίρο στο κέντρο της.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής αφού οι Βέλγοι έκαναν αντεπιθέσεις με τεράστια άνεση δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Το δεύτερο ημίχρονο η ροή του αγώνα ήταν σχεδόν η ίδια. Η Βραζιλία που πλέον κυνηγούσε στο σκορ προσπαθούσε να επιτεθεί άναρχα, με ατομικές ενέργειες των παικτών της, ενώ το Βέλγιο έψαχνε το τρίτο γκολ πάλι με αντεπιθέσεις.

Στο 56ο λεπτό ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στην Βραζιλία. Ο Κομπανί ανέτρεψε στη μικρή περιοχή τον Ζεσούς, όμως ο Μάζιτς αρνήθηκε την παράβαση και έδειξε «παίζετε».

Η Βραζιλία κατάφερε να μειώσει τελικά στο 76ο λεπτό με κεφαλιά του Αουγκούστο, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αφού από τη στιγμή που οι Βραζιλιάνοι μείωσαν αύξησαν την πίεσή τους στους Βέλγους που έμοιαζαν να έχουν βγει εκτός κλίματος…

Τελικά το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι Βέλγοι πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί που θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Γαλλία.

Γήπεδο: Καζάν Αρίνα

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ 1-2

Σκόρερ: 13′ Φερναντίνιο (αυτογκολ), 32′ Ντε Μπρούινε

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες κάρτες: Φερναντίνιο 85′, Μενιέ 71′

Κόκκινες κάρτες: –

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (72’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Φελίπε Κοουτίνιο, Γουίλιαν (46’ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (57’ Ντόουκλας Κόστα).

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Σαντλί (82’ Βερμάελεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (86’ Τίλεμανς).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα