back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραζιλία-Βέλγιο:Η καλύτερη άμυνα απέναντι στην κορυφαία επίθεση

Διαβάστε επίσης

Βραζιλία και Βέλγιο μονομαχούν απόψε το βράδυ στις 21:00-ΕΡΤ1 στο Καζάν για μία θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δύο ίσως από τα κορυφαία ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες θα μονομαχήσουν για ένα εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Η Βραζιλία που δίνει πλεόν μεγάλη προσοχή στην άμυνα της, χρησιμοποιώντας το ατομικό ταλέντο και την υψηλή τεχνική κατάρτιση των μέσων και επιθετικών της, μπορεί να θεωρηθεί το φαβορί.

Από την άλλη όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» του Βελγίου είναι μεγάλος…μπελάς για όποιον τους αντιμετωπίζει. Το κατάλαβαν πρόσφατα οι Ιάπωνες που αν και βρέθηκων μπροστά με 2-0 στο 52΄, είδαν τον Αζάρ και την παρέα του να το γυρνάνε σε 3-2 και να παίρνουν την πρόκριση για την 8αδα.

Ένα ιδιαίτερο σημείο του ζευγαριού είναι πως θα τεθεί αντιμέτωπη η καλύτερη άμυνα-Βραζιλία-απέναντι στην καλύτερη επίθεση-Βέλγιο- της διοργάνωσης.

Η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων

Ο Τίτε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κασεμίρο, το οποίο θα καλύψει ο Φερναντίνιο. Ο Μαρσέλο αποθεραπεύτηκε από το πρόβλημα στη μέση και αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Φελίπε Λουίς. Απώλεια της τελευταίας στιγμής είναι και ο Ντανίλο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υπέστη έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό στην προπόνηση της Πέμπτης, που θα του κοστίσει την συμμετοχή του σε ολόκληρη την υπόλοιπη διοργάνωση.

Για το Βέλγιο, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να δώσει φανέλα βασικού στον Νασέρ Σαντλί στη θέση του Καράσκο ο οποίος κάνει μέτριο τουρνουά. Ο καλός Γιανουζάι, είναι και πάλι διαθέσιμος, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ η καλή παρουσία του Φελαϊνί στο ματς με την Ιαπωνία, ίσως του δώσει φανέλα βασικού.

Πιθανές 11αδες:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Παουλίνιο, Κουτίνιο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζέσους.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Μενιέ, Σαντλί, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα