back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Moυντιάλ 2018: Πέμπτη φορά μόνο με Ευρωπαίους

Διαβάστε επίσης

Το Βέλγιο απέκλεισε τη Βραζιλία, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και για πέμπτη φορά θα έχουμε ημιτελικά χωρίς ομάδα από τη Λατινική Αμερική.

Ακόμα μία «βόμβα» έσκασε στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Βέλγιο άφησε έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τη Βραζιλία. Μερικές ώρες νωρίτερα η Γαλλία είχε αποκλείσει την Ουρουγουάη.

Πλέον στο Μουντιάλ δεν υπάρχει καμία ομάδα από τη λατινική Αμερική. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί ακόμα τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 1934 στην τελική τετράδα ήταν Ιταλία, Τσεχοσλοβακία, Αυστρία και Γερμανία.

Το 1966 στα ημιτελικά της διοργάνωσης βρέθηκαν Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Σοβιετική Ένωση. To 1982 την τετράδα αποτελούσαν η Ιταλία, η Δυτική Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία. Το 2006 στην τετράδα είχαν μείνει Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία.

Τα παιχνίδια ανάμεσα σε Σουηδία-Αγγλία και Ρωσία-Κροατία θα διεξαχθούν το Σάββατο και θα γνωρίζουμε έτσι την τελική τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα