back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα ημιτελικά η Αγγλία μετά από 28 χρόνια-Νίκησε 2-0 τη Σουηδία

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη πρόκριση για την Αγγλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 28 χρόνια, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Σουηδίας.

Με γκολ των Μαγκουάιρ και Ντελε Άλι, ένα σε κάθε ημίχρονο, η Αγγλία νίκησε με 2-0 τη Σουηδία που είχε τις ευκαιρίες της, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Πίκφορτ που έπιανε τα πάντα. Οι Άγγλοι θα περιμένουν το βραδινό παιχνίδι της Ρωσίας με την Κροατία που ξεκινάει στις 21:00, για να μάθουν τον αντίπαλο τους στον ημιτελικό.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Σαουθγκέιτ ήταν ανίκητη στον…αέρα, καθώς σημείωσε και τα δυο γκολ με κεφαλιές και μάλιστα απέναντι στα ψηλά κορμιά των Σουηδών. Το πρώτο τέρμα πέτυχε στο 30΄ο Μαγκουάιρ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Το δεύτερο στο 58΄ ο Ντέλε Άλι που έσπασε έξυπνα το οφσάιντ και εκτέλεσε τον Όλσεν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η τύχη της Σουηδίας είχε πλέον κριθεί. Ωστόσο, χρειάστηκε να παίξει το ρόλο του σε αυτό και ο Πίκφορντ, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, έδειξε τα αντανακλαστικά κάνοντας τρεις δύσκολες αποκρούσεις σε κεφαλιά του Μπεργκ (47) σουτ του Κλάεσον (62΄) και του Μπεργκ (71΄).

Η Αγγλία προκρίθηκε στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού, Ρωσία-Κροατία, στις 11 Ιουλίου στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Γήπεδο: Σαμάρα Αρένα

Διαιτητής: Μπιορν Κάϊπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες κάρτες: 90΄+4΄ Λάρσον / 87΄ Μαγκουάιρ
Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ, Φόρσμπεργκ (65΄ Όλσον), Κραφτ (85΄ Γιάνσον), Κλάεσον, Τοϊβόνεν (65΄ Γκουιντέτι).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Λίνγκαρντ, Χέντερσον (85΄ Ντάιερ), Κέιν, Στέρλινγκ (90΄+1΄ Ράσφορντ), Τρίπιερ, Γιανγκ, Ντέλε Άλι (77΄ Ντελφ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα