back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διπλωματική πηγή στο Reuters: «Από τις 6 Ιουλίου το αίτημα της Αθήνας για τις απελάσεις»

Διαβάστε επίσης

Με διαρροή προς το πρακτορείο Reuters ελληνική διπλωματική πηγή επιβεβαιώνει την κίνηση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να εμποδίσει την είσοδο άλλων δύο στη χώρα λέγοντας μάλιστα ότι η Μόσχα είχε ενημερωθεί σχετικά από τις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, η ελληνική κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε προειδοποιήσεις προς τις ρωσικές αρχές για αρκετό χρονικό διάστημα για παράνομες δραστηριότητες συνδεόμενες με διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και απόπειρες χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων. Την προηγούμενη Παρασκευή επισήμως τους δόθηκε ένα λογικό χρονικό περιθώριο λίγων ημερών για να αποχωρήσουν από τη χώρα ανέφερε η ίδια πηγή στο Reuters. Η ίδια πηγή μάλιστα χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη ρωσική προειδοποίηση για απέλαση Ελλήνων διπλωματών, τονίζοντας ότι οι Έλληνες διπλωμάτες λειτουργούν βάσει των καθηκόντων τους.

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές είχαν υπενθυμίσει τη θέση της Ελλάδας στην υπόθεση Σκριπάλ όπου σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν είχε προχωρήσει σε απέλαση Ρώσων διπλωματών, καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις, ενώ τώρα, όπως ανέφεραν, υπάρχουν στοιχεία που αφορούν την εθνική ασφάλεια και λαμβάνονται μέτρα.

«Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν σέβονται τις ελληνικές αρχές. Θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι θα απαντήσει «με τον ίδιο τρόπο».

Αλεξάνδρα Βουδούρη – Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα