back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κροατία-Αγγλία:Ο τελικός απέχει μόλις 90 λεπτά

Διαβάστε επίσης

Κροατία και Αγγλία ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ στο Μουντιάλ και σήμερα το βράδυ βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Είναι σίγουρο πως στο ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καμία από τις δύο ομάδες δεν περίμενε πως θα έφτανε ένα βήμα πριν από τον τελικό. Στην Αγγλία ίσως να το πίστευαν λίγο παραπάνω. Εξάλλου σε όλα τα Μουντιάλ οι Άγγλοι πίστευαν πως θα τα κατακτούσαν. Αυτή τη φορά όμως βρίσκονται 90 λεπτά πριν από το θαύμα.

Όσον αφορά την Κροατία. Ζουν ένα όνειρο το οποίο μπορεί να γίνει και πραγματικότητα απόψε το βράδυ. Η πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ραντεβού των δύο ομάδων είναι στις 21:00-ΕΡΤ1, στο Λουζνίκι της Μόσχας και αναμένεται μεγάλη μάχη.

Η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων

Η Κροατία έστω και δύσκολα στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Ρωσία, κατάφερε να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση. Η πιο πειστική εμφάνιση της ήταν στο παιχνίδι με την Αργεντινή στην οποία πέτυχε και την μεγάλη της νίκη στη διοργάνωση με 3-0. Σήμερα θα πρέπει να επαναλάβει μία αντίστοιχη παρουσία στο γήπεδο απέναντι στους Άγγλους, εάν θέλει να βρεθεί στον τελικό.

Η ενδεχόμενη κούραση κάποιον παικτών είναι ένα θέμα για την Κροατία και τον Ντάλιτς, αφού αγωνίστηκαν για 240 λεπτά τις 6 προηγούμενες μέρες, αφού έπαιξαν δύο παρατάσεις 2. Χτύπησε στον προημιτελικό ο δεξιός μπακ Βρσάλικο και είναι νοκ-άουτ, ενώ από μυικό μικροτραυματισμό ταλαιπωρείται ο Σούμπασιτς, αλλά είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια.

Από την άλλη στην Αγγλία ο Σάουθγκεϊτ δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Έχει καταφέρει να διατηρήσει τους παίκτες του ήρεμους και ανεπηρέαστους από την τρέλα που επικρατεί στο Νησί για την πορεία της ομάδας και την αναμονή για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μπορεί το «it’s coming home» να ακούγεται στην Αγγλία, τη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο από τους οπαδούς των «τριών λιονταριών», αλλά η ομάδα διατηρεί την ψυχραιμία της και το βράδυ θα επιχειρήσει να επιστρέψει σε τελικό Μουντιάλ μετά το 1966, όταν και το είχε κατακτήσει στο Γουέμπλεϊ.

Πιθανές 11άδες:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μάγκουαιρ, Τρίπιερ, Γιάνγκ, Χέντερσον, Λινγκαρντ, Ντελε Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα