back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν σήμερα στις Βρυξέλλες – Πρώτο στην ατζέντα το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

Διαβάστε επίσης

Στις 15.30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικές φυλακές με τον Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει την υπόθεση «πληγή» για το ΝΑΤΟ. Ο κ. Τσίπρας έθεσε χθες το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στο ανώτατο επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου είπε ότι είναι «πρωτοφανής» για δύο συμμαχικές χώρες και «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Μάλιστα έθεσε το θέμα και σε συνομιλία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, ζητώντας παρέμβασή της.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μόνιμη πληγή του ΝΑΤΟ» και το γεγονός ότι «η Τουρκία επιμένει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε βάρος των συλλογικών μας δυνατοτήτων». Τόνισε την ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα επιμένει στον διάλογο με την Τουρκία και σημείωσε τη συνεργασία που υπάρχει στο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα