back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επανέρχεται η ΝΔ στην υπόθεση της εταιρείας «Δίοδος»

Διαβάστε επίσης

Στην υπόθεση της τεχνικής εταιρείας Δίοδος επανήλθε η ΝΔ, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα αυτό μετά από δημοσίευμα το περασμένο σαββατοκύριακο.

Σε ενημερωτικό της σημείωμα η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται «πολύ συγκεκριμένα στοιχεία» τα οποία υποστηρίζει ότι «αποδεικνύουν ότι η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, εν πλήρει γνώσει της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ. ευρώ καταθέτοντας -και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες αρχές- πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι στην «εταιρεία αυτή διαχειριστής και ομόρρυθμος εταίρος είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τσίπρας. Ομόρρυθμος εταίρος και η αδελφή του, κ. Ζανέτ Τσίπρα, ενώ στην εταιρεία μετείχε επίσης ενεργά και ο ξάδελφος του πρωθυπουργού, κ. Γεώργιος Τσίπρας, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και νυν Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΝΔ «τα γεγονότα έχουν ως εξής»:

«Στο πλαίσιο διεκδίκησης δημοσίου έργου που προκήρυξε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ύψους 1,1 εκ ευρώ, η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ υπέβαλε το 2012 τα προαπαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά. Mεταξύ αυτών ήταν και το επίμαχο έγγραφο της ασφαλιστικής ενημερότητας του κ. Γεωργίου Τσίπρα, ως υπεύθυνου μηχανικού της εταιρείας για την εκτέλεση του έργου, που προσκομίσθηκε σε φωτοτυπία. Το έγγραφο αυτό έφερε ημερομηνία έκδοσης την 28/2/2012.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται κανονικά, η ΔΙΟΔΟΣ μειοδότησε -δηλαδή επί της ουσίας κέρδισε τον διαγωνισμό- και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως ορίζει ο νόμος, ζητεί από την ΔΙΟΔΟ το πρωτότυπο έγγραφο της ασφαλιστικής ενημερότητας του κ. Γεωργίου Τσίπρα. Τότε η ΔΙΟΔΟΣ υποβάλλει εκ νέου την ασφαλιστική της ενημερότητα. Μόνον που παραδόξως το πρωτότυπο έγγραφο που προσκομίζει είναι διαφορετικό από τη φωτοτυπία που είχε αρχικά κατατεθεί!

Το γεγονός αυτό γεννά υποψίες στην Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς το δεύτερο έγγραφο που προσκόμισε η ΔΙΟΔΟΣ, έχει μεν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, την ίδια ημερομηνία, το ίδιο περιεχόμενο, αλλά εντελώς διαφορετική σφραγίδα.

Εξ αυτού του λόγου η Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απευθύνει πλέον επισήμως στο Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., (που φερόταν να έχει εκδώσει τα εν λόγω έγγραφα), γραπτό ερώτημα για να διαλευκανθεί η υπόθεση

Το ΤΣΜΕΔΕ απαντά με έγγραφο που επίσης δημοσιοποιεί η ΝΔ αναφέροντας ότι: α) δεν εκδόθηκε ποτέ από το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλιστική ενημερότητα του κ. Γεωργίου Τσίπρα στις 28/2/2012 με τον αριθμό πρωτοκόλλου που αναγραφόταν στα έγγραφα που κατέθεσε η ΔΙΟΔΟΣ.
β) ο συγκεκριμένος αριθμός πρωτοκόλλου αφορούσε ασφαλιστική ενημερότητα που είχε εκδοθεί ακριβώς δύο χρόνια νωρίτερα, δηλαδή την 28/2/2010».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΝΔ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και τέσσερα έγγραφα, «η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα φέρεται να έχει κάνει τα εξής:

α) Να έχει εξ αρχής καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, αλλάζοντας την ημερομηνία του εγγράφου που του είχε χορηγήσει το ΤΣΜΕΔΕ

β) Να έχει επανακαταθέσει νέο πλαστογραφημένο έγγραφο ισχυριζόμενη και πάλι ότι ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ δεν είχε».

Σημειώνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη ζητήσει από την Δευτέρα, δια της εκπροσώπου Tύπου, Μαρίας Σπυράκη, «απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά», προκαλώντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο είχε καταλογίσει «στρατηγικό αδιέξοδο» και «πανικό» στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα».

Είχε προειδοποιήσει εξάλλου ότι «οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Από την πλευρά τους οι Δημήτριος και Ζανέτ Τσίπρας είχαν καταλογίσει στη ΝΔ ότι «διοχετεύει αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων» και είχαν επισημάνει ότι «η συκοφαντία θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα