back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω υψηλών τόνων πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση συνεδριάζουν σήμερα και αύριο κομματικά όργανα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.

Οι πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης, στις 10:30 το πρωί, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει, στην Πειραιώς, η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.
Η πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει και περιοδείες και συγκεντρώσεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει επίσκεψη την προσεχή Πέμπτη στην Κρήτη, ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει την Τετάρτη σε εκδήλωση στις Σέρρες.

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη μετά και τη νέα σύγκρουση με επίκεντρο το ζήτημα της εταιρείας των αδελφών Τσίπρα για το οποίο η ΝΔ ζήτησε, δια της εκπροσώπου τύπου, Μαρίας Σπυράκη, “απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά”, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε “στρατηγικό αδιέξοδο” και “πανικό” στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι “όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα”.

Την ίδια ώρα έρχονται στο προσκήνιο σενάρια περί ενδεχόμενης νέας πρωτοβουλίας, μετά την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, για καθιέρωση της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να ξαναφέρει νομοθετική ρύθμιση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στον ρ/σ real ότι, “εφόσον προκύψουν δυνατότητες ή για την ισχύ της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές, είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε”. “Ωστόσο, δεν πρόκειται να παίξουμε ούτε εκλογικά παιχνίδια, ούτε παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας. Θα δούμε τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή, για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους”, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης ξεκαθάρισε ωστόσο με ανάρτησή του στα social media ότι «για το θέμα του εκλογικού νόμου ισχύει η ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε διατυπώσει”. “Οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν μας αφορούν», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε από τα Χανιά ότι ” δεν θα έχουμε προωρες εκλογές το φθινόπωρο”, υπογράμμισε ωστόσο ότι “σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μια δυναμική καινοτόμα πρόταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα καινούργια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα”.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με βάση τις γνωστές του θέσεις αλλά και με καινούργια στοιχεία που απαιτούν τα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα