back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μπιτζάνης στον Αθήνα 9.84: Τα Εξάρχεια είναι μία γειτονιά σαν όλες τις άλλες – Κανείς δεν προσπαθεί να την απομονώσει

Διαβάστε επίσης

«Είναι μια λυπηρή ιστορία δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει», δήλωσε στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και τη Νόνη Καραγιάννη ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Κώστας Μπιτζάνης, αναφερόμενος στη χθεσινή διακοπή της συναυλίας υπό την αιγίδα του Οργανισμού από αγνώστους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο κ. Μπιτζάνης ανέφερε ότι περίπου 20 άτομα διέκοψαν με τη βία τη συναυλία με πρόσχημα ότι ο δήμος διέλυσε μία κατάληψη. Όπως είπε: «Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει σαν αποστολή να φέρνει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας και μάλιστα σ’ αυτές τις γειτονιές που η πρόσβαση σ’ αυτά τα αγαθά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Στα Εξάρχεια λοιπόν επιμένουμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα μικρό φεστιβάλ στο λόφο του Στρέφη. Σ’ αυτό το πλαίσιο χτες ήταν προγραμματισμένη μία συναυλία. Ξεκίνησε η συναυλία, ήταν 50 άνθρωποι που παρακολουθούσαν και η προσέλευση συνεχιζόταν και ξαφνικά έγινε μία επίθεση περίπου 20 νεαρών με τους οποίους υπήρχε πλήρη αδυναμία συνεννόησης».

Ο κ. Μπιτζάνης υπογράμμισε ότι η ομάδα των αγνώστων προκάλεσε αμέσως μετά υλικές ζημιές στον χώρο, διαλύοντας την συναυλία. «Άρχισαν με βίαιο τρόπο να διαλύουν την συναυλία, πετώντας καρέκλες, πέταξαν την κονσόλα κάτω και διέλυσαν την συναυλία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και παρ’ όλα αυτά ήταν απούσα. «Αυτό που θέλω να εξάρω είναι ότι χτες αποδείχθηκε ότι δεν είναι προσπάθεια κανενός να απομονώσει τη γειτονιά, ίσα ίσα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, θεωρούμε ότι τα Εξάρχεια είναι μία γειτονιά σαν όλες τις άλλες», κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα