back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική πρόταση ανάπτυξης»

Διαβάστε επίσης

«Η χώρα χρειάζεται μία δυναμική επανεκκίνηση και μία νέα πολιτική πρόταση ανάπτυξης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο, όπου ολοκληρώνει την Πέμπτη το βράδυ την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η χώρα έχει μπει «σε άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» από την οποία- όπως είπε- «δεν θα βγει ωφελημένη» και επανέλαβε ότι «όσο συντομότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο», εκφράζοντας βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει είτε επιλέξει ο κ. Τσίπρας «να κάνει εκλογές το φθινόπωρο, είτε τετραπλές τον Μάιο 2019».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πάντως ότι όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, θα συγκρουστούν σε αυτές «δύο αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας». Αυτή «που δίνει έμφαση στο μεγάλο, σπάταλο και εν πολλοίς κομματικό κράτος που συντηρείται από μία υψηλή φορολογία που πληρώνει η παραγωγική Ελλάδα» -την οποία συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ- και η άλλη που «δεν δίνει τόση έμφαση στα επιδόματα, όσο στις ευκαιρίες, έχει στον πυρήνα της την προσέλκυση επενδύσεων και θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας και το συμμάζεμα της κρατικής μηχανής», την οποία συνέδεσε με τη ΝΔ.

«Η ΝΔ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την ελληνορωσική κρίση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε, πάντως, ότι σε περίπτωση που υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, είναι προφανές ότι η ελληνική δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα.

«Η κοινωνία αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών όχι επειδή υποκινείται, αλλά γιατί είναι κακή συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το Ποτάμι, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς και πρόσθεσε ότι τον ενδιαφέρει να διευρύνει την απήχηση της ΝΔ και το πως θα προσεγγίσει το κόμμα του πολίτες που κινούνται στον μεσαίο-κεντρώο χώρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει επί της ουσίας υπογράψει ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο», ενώ υπενθύμισε πως η ΝΔ δεν υπερψήφισε την μείωση των συντάξεων και κάλεσε την κυβέρνηση εάν μπορεί να την αναστείλει ή και να καταργήσει, να το κάνει και «να στηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ».

«Κανείς δεν θέλει και κανείς δεν κρίνει σήμερα και σίγουρα δεν το κρίνει η ΝΔ, πως οι περικοπές είναι απαραίτητες. Αλλά ας σταματήσουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε τους συνταξιούχους. Να τους πούμε την αλήθεια. Εφόσον η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις που είναι αδιαπραγμάτευτες και εφόσον οδηγηθούμε στο απευκταίο σενάριο οι συντάξεις να κοπούν, να ενημερώσει με εντιμότητα τους συνταξιούχους για να γνωρίζουν τι τους περιμένει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα