back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη λήξη του ελληνικού προγράμματος

Διαβάστε επίσης

Για διγλωσσία κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξη του στη Suddeutsche Zeitung, τονίζει πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, προσθέτοντας πως χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον».

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Κομισιόν και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, σήμερα άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το γνωρίζουν πια καλά οι πολίτες», απάντησε η ΝΔ.

«Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες», ανταπάντησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, «σημαντική ημέρα για την Ελλάδα» χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την 20η Αυγούστου, καθώς η χώρα μας βγαίνει από το πρόγραμμα στήριξης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα προγράμματα «δεν σταματούν να έχουν επίδραση».

Αναφερόμενη στα μέτρα για το χρέος δήλωσε πως η επιμήκυνση αποπληρωμής του, συνιστά «ένδειξη εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα για το προσφυγικό η καγκελάριος διέψευσε κατηγορηματικά συναλλαγή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά έναντι μιας συμφωνίας Ελλάδας-Γερμανίας στο προσφυγικό. Δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός από τους δύο να «συνδεθούν» αυτά τα δύο θέματα, τόνισε η κ. Μέρκελ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα