back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα Διεθνή ΜΜΕ για την τραγωδία στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών δικτύων και πρακτορείων καθώς και των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων του διεθνούς Τύπου κάνουν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Δίκτυα

Με εκτεταμένα ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει “Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 50 νεκροί – Δεκάδες οι τραυματίες”. Δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ οι αρχές της χώρας έχουν ζητήσει διεθνή βοήθεια. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες την ώρα που πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και για 10 τουρίστες που επιχείρησαν να διασωθούν με μια βάρκα. “Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ελέγξουμε την κατάσταση” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα προκειμένου να συντονίσει τη διαχείριση της κατάστασης, την οποία οι πυροσβεστικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει “εξαιρετικά δύσκολη”.

“Ελλάδα: Δεκάδες έχουν πεθάνει σε δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα” ο σχετικός τίτλος του ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Πάνω από 20 οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Τουλάχιστον 100 οι τραυματίες που έχουν ήδη διακομιστεί στα νοσοκομεία, αρκετοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Εθνική τραγωδία: Στους 24 οι νεκροί από τις πυρκαγιές – Εκατοντάδες οι τραυματίες” μεταδίδει το Euronews. Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μια εθνική τραγωδία. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι είναι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε τα πάντα στην Ανατολική Αττική ενώ ξεπερνούν τους 100 οι τραυματίες. Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα ήρθε η τραγική επιβεβαίωση από επίσημα χείλη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 20 ήταν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι εκείνη την ώρα.

“Πάνω από 20 νεκροί από πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα” αναφέρει το CNN. Πάνω από 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε διάφορες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές κοντά στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο. Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις φωτιές, σε τρία βασικά πύρινα μέτωπα σε περιοχές της Αττικής, περιλαμβανομένου και ενός θαλάσσιου θέρετρου, στο Μάτι.

Βρετανικά ΜΜΕ

“Τουλάχιστον 20 νεκροί ενώ κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους” αναφέρει ο βρετανικός Guardian. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί σε δύο δασικές πυρκαγιές, που ήταν εκτός ελέγχου κοντά στην πρωτεύουσα, Αθήνα. Οι αρχές παροτρύνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει τις εστίες τους καθώς ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τις χειρότερες πυρκαγιές εδώ και μια δεκαετία σε δύο περιοχές, κοντά στην πρωτεύουσα καταστρέφοντας περιουσίες και οδηγώντας σε αποκλεισμό της εθνικής οδού που οδηγεί στην Κόρινθο.

“Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σε 24 καθώς πυρκαγιές έκαψαν εξοχικές κατοικίες κοντά στην πρωτεύουσα, Αθήνα” αναφέρει ο Independent.

“Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές προκαλούν τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων” αναφέρουν οι Times.

Γαλλικά ΜΜΕ

“Η Αθήνα περικυκλωμένη από φονική πυρκαγιά” ο τίτλος της γαλλικής Monde. Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά στην πρωτεύουσα έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150, σύμφωνα με τις αρχές.

“Πυρκαγιές στην Ελλάδα: εντοπίστηκαν 26 επιπλέον νεκροί” ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της Figaro.

Ιταλικά ΜΜΕ

“Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αθήνα λόγω πυρκαγιών: 24 νεκροί, χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους” αναφέρει η ιταλική Repubblica. Οι αρχές έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού

“Η Αθήνα κάηκε: Τουλάχιστον 50 νεκροί – Τουρίστες αναζητούν διαφυγή μέσω της θάλασσας” ο σχετικός τίτλος της Corriere de la Sera.

“Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αθήνα λόγω πυρκαγιών: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί – Προσπαθούν να διαφύγουν οι τουρίστες” αναφέρει από την πλευρά της και η Stampa.

Ισπανικά ΜΜΕ

“Οι τεράστιες πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα προκαλούν 50 νεκρούς και 156 τραυματίες” ο χαρακτηριστικός τίτλος της ισπανικής El Pais. – Η ελληνική κυβέρνηση υποπτεύεται ότι οι πυρκαγιές ενδεχομένως να αποτελούν συντονισμένο έργο εμπρηστών

Τουλάχιστον 50 νεκροί και 156 οι τραυματίες σε δασικές πυρκαγιές βορειοανατολικά της Αθήνας” αναφέρει η Mundo. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον 50 θύματα από τις πυρκαγιές ανάμεσα στα οποία και ένα κορίτσι 15 ετών, ενώ 156 είναι οι τραυματίες, 11 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική νοσοκομείων στην Αττική.

Γερμανικά ΜΜΕ

“50 νεκροί από ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αθήνα” ο σχετικός τίτλος της Suddeutsche Zeitung”Δύο δασικές πυρκαγιές βγήκαν εκτός ελέγχου σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα. Τουλάχιστον 50 οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες, αρκετοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

“26 επιπλέον νεκροί” αναφέρει η Frankfurter Allegmeine Zeitung. Οι φλόγες ακόμα καίνε την ανατολική και δυτική Αττική, στη Ραφήνα εκατοντάδες κάτοικοι επιχείρησαν να διασωθούν στη θάλασσα. Οι αρχές κάνουν λόγο για το “χειρότερο σενάριο” – τουλάχιστον 50 οι νεκροί.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα