14 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

14 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό – Τρεις πρωτοβουλίες από τον πρόεδρο της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πρότεινε στον κ. Τσίπρα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη πενταετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στη χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός είδε θετικά την πρότασή.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν με την οποία του ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Αρχικά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Μάτι, ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές και συναντήθηκε με ομάδα εθελοντών οι οποίοι βοηθούν τον εφημέριο του ναού, πατέρα Νικόλαο Πουλή στη συγκέντρωση και τη διανομή βοήθειας για τους πυρόπληκτους.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με την εθελοντική διασωστική ομάδα ΟΦΚΑΘ η οποία συνδράμει την πολιτική προστασία στη διαδικασία διάσωσης. Τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τη δύσκολη κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι». Το Ίδρυμα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης και την ευθύνη λειτουργίας του έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος.
Σκοπός του ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων και αυτή τη στιγμή φροντίζει 65 ορφανά παιδιά. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη οι μοναχές του Ιδρύματος, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωπες με τις φλόγες. Τον Ιούλιο του 1995, στη μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης, καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος, όμως χάρη στη γενναιοδωρία του κόσμου κατόρθωσαν να το επαναλειτουργήσουν. Ανέφεραν, ακόμη, ότι δεν έχει γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών, αν και είναι σαφές ότι πρόκειται για μεγάλη καταστροφή.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει το ίδρυμα στο έργο του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα