back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Fashion, wearable technology και επιχειρηματικότητα στην 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα – Η σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου φέρνει την επανάσταση στα fashion shows

Διαβάστε επίσης

Για την Μαρία Βυτινίδου ή αλλιώς… Μαρλέν όλα ξεκίνησαν κάπως διαφορετικά από το αναμενόμενο. Οι σπουδές της ήταν σε εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, (χημεία, μουσική και μάρκετινγκ), όμως η φλόγα της καρδιάς και το μυαλό απαιτούσαν κάτι πιο δημιουργικό, κάτι πιο έντονο και συναρπαστικό. Έπειτα, μέσα της «αναζωπύρωναν» μνήμες από το πατρικό της στην όμορφη Κρήτη με την γιαγιά της να υφαίνει στον αργαλειό και τη μητέρα της να κεντάει «σεμεδάκια». Ήταν επομένως θέμα χρόνου να ακολουθήσει αυτό που της υποδείκνυε σιωπηλά, αλλά φλογερά το μέσα της και δεν ήταν άλλο από τη μόδα και το σχέδιο, σε συνδυασμό όμως πάντα με το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και την ανάγκη να μεταλαμπαδέυει τις γνώσεις της σε άλλους.

Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η σχολή μόδας «ΑthensFashionClub» και παράλληλα η θερμοκοιτίδα «Τhe Fashion Gate», η 1η και μοναδική πανελλαδικά Θερμοκοιτίδα για startups στο χώρο της μόδας. Σκοπός της θερμοκοιτίδας είναι να εκπαιδεύσει νέους επιχειρηματίες τόσο στο σχέδιο όσο και στην σύσταση και διαχείριση μίας βιώσιμης εταιρείας.

Μεταξύ αυτών των δραστηριοτήτων ήρθαν και δύο μοναδικές συλλογές. Η συλλογή «Μaria Vytinidou Luxury Design Brand», αποτελείται από Luxury Ready to wear δημιουργίες με πολυτελή υφάσματα από το εξωτερικό και χειροποίητα υφαντά της Κρήτης και η «Mad Flax Sustainable Apparel» είναι η συλλογή που βασίζεται σε οικολογικά υλικά όπως γάλα, κάνναβη, λινό, οrganic cotton, βισκόζη, μετάξι, tencel.

Σε αυτά προστίθεται και η άκρως πρωτοπόρα συλλογή ενδυμάτων Φορέσιμης Τεχνολογίας (Wearable Technology) που αποτελούν το επόμενο βήμα της μόδας παγκοσμίως και έχει ήδη μαγνητίσει τα βλέμματα στις διεθνείς εκθέσεις μόδας που έχει παρουσιαστεί.

Η Μαρλέν Βυτινίδου μίλησε αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 και στο ένθετο «Η Ώρα της Καινοτομίας» για τις δημιουργίες της, τη θερμοκοιτίδα μόδας, τους σπουδαστές της και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Έχετε σχεδιάσει και έχετε διακριθεί πολλάκις για την πρωτοποριακή συλλογή ενδυμάτων Wearable technology. Τι ρόλο παίζει η καινοτομία στην ζωή σας; Περιγράψτε μας τις δημιουργίες και τις καινοτομίες της συλλογής, καθώς και την ιδέα για την δημιουργία αυτής της συλλογής…

H δημιουργία ενδυμάτων Φορέσιμης Τεχνολογίας αποτελεί για εμένα ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης, καθώς μπορώ να συνδυάζω κάθε φορά τη δημιουργία στην Μόδα με την κατασκευή Ηardware and Software, δηλαδή συνδυασμό λογισμικού και υλικών κυκλωμάτων, γεγονός που με κάνει να αναπολώ τις αρχικές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως Χημικός.

Καινοτομία είναι να μπορείς να συνθέσεις μία νέα χημική ένωση, όπως επίσης και να μπορείς να βρείς στοιχεία έμπνευσης για να δημιουργήσεις μία συλλογή με ‘new concept’ που θα την αγκαλιάσει το κοινό σου. Μόδα και Τεχνολογία αποτελούν για μένα μονοπάτια που τα διανύω παράλληλα και τα διασταυρώνω όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι νέο που μπορώ να παρουσιάσω στην αγορά.

Η ενασχόλησή μου με την Φορέσιμη Τεχνολογία ξεκίνησε το 2013, με αφορμή τις παγκόσμιες τάσεις στο ένδυμα που παρακολουθούσα στα συνέδρια που συμμετείχα στο εξωτερικό. Η Τεχνολογία εντάσσεται καθημερινά όλο και περισσότερο στην ζωή μας και το ένδυμα ακολουθεί τους ρυθμούς της. Τότε αποφάσισα ότι άξιζε να ασχοληθώ με κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, αλλά όχι άγνωστο για την αγορά του εξωτερικού.
Κάθε φορά που δημιουργώ ως Σχεδιάστρια ένα Prototype ένδυμα Φορέσιμης Τεχνολογίας ( Wearable Technology) στο χαρτί και στην συνέχεια ξεκινά η κατασκευή του, ξεκινά ταυτόχρονα ένα ταξίδι προκλήσεων ανάμεσα στο φανταστικό και στο εφικτό, στην λειτουργική και την εμπορική διάσταση του ρούχου.

Μέχρι τώρα τα ενδύματα Φορέσιμης Τεχνολογίας που δημιουργώ απευθύνονται σε 2 κατηγορίες καταναλωτικού κοινού, το κοινό των καλλιτεχνών και το κοινό των καταναλωτών που αναζητούν ειδικές χρήσεις από το ένδυμά τους. Εχουμε δημιουργήσει με την ομάδα μου κουστούμια Wearable Technology για ένα Video του μουσικού συγκροτήματος ‘The Mode’, τα οποία είχαν εσωτερικά κυκλώματα που αναβόσβηναν τα leds που είχαμε ενσωματώσει στα ρούχα της τραγουδίστριας. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό πάνω στην σκηνή και έδωσε μία αίσθηση νέας οπτικής προσέγγισης και ‘φουτουρισμού’ σε όλο το promo video του συγκροτήματος.

Ενα ακόμα Project που ανέλαβα ήταν τα ρούχα Wearable Technology που πλαισίωσαν το χορευτικό συγκρότημα του Ηλία Βρεττού και της Νaya στο Μad Awards 2016. Kατόπιν συζήτησης με την παραγωγή, δημιουργήσαμε ένα σκηνικό που ‘ήρθε από το μέλλον’ με κορμάκια με neoprene, PVC, el wire και el panels και φυσικά leds σε όλα τα ρούχα και παππούτσια!

Ο επόμενος στόχος μας, σε ότι αφορά τους Ελληνες καλλιτέχνες, είναι να δημιουργήσουμε κουστούμια Φορέσιμης Τεχνολογίας για την ελληνική αποστολή στην Eurovision. Επιπλέον, μέσω της Σχολής μου AthensFashionClub, έχουμε παρουσιάσει 2 Graduation Fashion Show των σπουδαστών μας με ενδύματα Φορέσιμης Τεχνολογίας, στην Εβδομάδα Μόδας AXDW.

Mία άλλη κατηγορία ενδυμάτων Φορέσιμης Τεχνολογίας είναι αυτή που δημιουργούμε ενδύματα με ειδικές χρήσεις, όπως το Solar Jacket που μπορεί να φορτίσει κινητό ή tablet με την βοήθεια του ηλίου και εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών, δηλαδή φωτοβολταϊκών, που έχουμε ενσωματώσει πάνω στο ρούχο.
Για την δημιουργία του Solar Jacket, βραβευτήκαμε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό στην Ολλανδία, τον Αccelerator Startup Bootcamp High Tech XL, ως μία από τις καλύτερες 20 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας Μόδας στον κόσμο και η Διεθνής Εκθεση Premiere Vision Paris χαρακτήρισε το έργο μου στην Φορέσιμη Τεχνολογία ως το πιο Καινοτόμο στην Ελλάδα.

Αυτήν την στιγμή εργαζόμαστε στην 2η και πιο εξελιγμένη version που ονομάζουμε Tech Guard. Πρόκειται για ένα ‘φύλακα άγγελο’ για αυτόν που το φορά, καθώς παρέχει προστασία για την ανθρώπινη ζωή με την ύπαρξη ειδικού λογισμικού που ανιχνεύει πτώση στο έδαφος, γεωγραφική θέση μέσω δορυφόρου και παρέχει άμεση επικοινωνία με γραμμή υποστήριξης ζωής για την αποστολή βοήθειας.

Οι ιδέες για την δημιουργία Καινοτόμων ενδυμάτων προέρχονται πάντα μέσα από έρευνα αγοράς και από τις ανάγκες της κοινωνίας και των καταναλωτών όπως τις βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι. Φέτος τον Σεπτέμβριο δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης – ΔΕΘ, στο περίπτερο Digital Greece. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που θα αποτελέσω μέλος της Ελληνικής αποστολής και θα συμβάλλω με το έργο μου στην καλύτερη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Είστε η δημιουργός της πρώτης θερμοκοιτίδας μόδας στην Ελλάδα «The Fashion Gate». Ποια είναι η στόχευσή σας και πως βοηθάτε τους σπουδαστές – συμμετέχοντες;

Εδώ και χρόνια είχαμε παρατηρήσει ότι οι απόφοιτοι σπουδαστές Σχολών Μόδας, όταν ήθελαν να επιχειρήσουν στο αντικείμενό τους, δηλαδή να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση Μόδας είτε ως Ατελιέ, εμπορικό κατάστημα, e-shop ή Χονδρική απευθυνόντουσαν στην Σχολή μας για συμβουλές πως θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Είχαν έλλειψη βασικών γνώσεων που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα αλλά και την μαζική παραγωγή, όπως ποιο είναι το προφίλ του πελάτη, σε ποιες βιοτεχνίες θα απευθυνθούν και με ποιο τρόπο, πως γίνεται μία SWOT analysis, μία μελέτη ανταγωνισμού, μία κοστολόγηση και το βασικότερο όλων πως θα δημιουργήσουν το Βusiness Canvas Model της επιχείρησής τους, δηλαδή το μοντέλο με το οποίο θα έχει κέρδος η επιχειρησή τους.

Όλη αυτή η μελέτη επιχειρηματικότητας είναι απαραίτητη για τον Σχεδιαστή-Επιχειρηματία πριν ξεκινήσει να προωθεί τις συλλογές του και αποτελεί την πυξίδα για την επιτυχία του. Όταν πλέον οι σχεδιαστές που μας προσέγγιζαν για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη έγιναν πολλοί, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία δομή ‘Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης’ όμοια με αυτήν που έχουν κορυφαίες Σχολές Μόδας Παγκοσμίως και να δώσουμε και εμείς συνέχεια στο όνειρό τους, κάνοντας την σύνδεση μεταξύ Εκπαίδευσης και Βιομηχανίας της Μόδας.

Η προσωπική μου εμπειρία από τον Διεθνή Accelerator Startupbootcamp στο Eindhoven της Ολλανδίας, αλλά και από το πρόγραμμα Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με βοήθησε να κατανοήσω τους κανόνες λειτουργίας μία Θερμοκοιτίδας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το όραμα γίνεται εφικτό. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν δημιουργήθηκε το 2016 η 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας ‘The Fashion gate’, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές να επιχειρήσουν με σταθερά βήματα και γνώση προς την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης Μόδας και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο να δημιουργήσουν συλλογές με διεθνείς προδιαγραφές, τις οποίες θα προωθήσουν άμεσα στην Εμπορική Εκθεση Styl Kabo στο εξωτερικό.

Η εμπειρία ετών στην εκπαίδευση αλλά και οι Διεθνείς διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό συνέθεσαν το δικό μας όραμα, που είναι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Κέντρου Μόδας, το οποίο θα προωθήσει την ελληνική μόδα έξω από τα σύνορα της χώρας, δίνοντας βήμα στην καινοτομία, στις συνεργασίες, στον υγιή ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια.

Η 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας ‘The Fashion Gate’ παρέχει μία σειρά από βασικές υπηρεσίες στον νέο δημιουργό, σχεδιαστή ή βιοτέχνη όπως:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
  • Μentoring
  • Tεχνική Υποστήριξη στην Δημιουργία Συλλογής
  • Νομική και Λογιστική Υποστήριξη
  • Workshops
  • Συμμετοχή στην Διεθνή Εμπορική Εκθεση Styl Kabo
  • Συμμετοχή σε Fashion Show στο εξωτερικό
  • Αντιπροσώπευση από International Showroom
  • Co – Working Space for Designers

Aπό τον Σεπτέμβριο 2018 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανοιχτό σε όλο το κοινό,
Co-Working Space for Designers, δηλαδή ένας συνεργατικός επαγγελματικός χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει το εργαστήριο ή Ατελιέ του νέου σχεδιαστή με πολύ χαμηλά κόστη. Στον χώρο αυτό, θα υπάρχει η δυνατότητα για δειγματισμό των Συλλογών σε buyers, γραμματειακή υποστήριξη, δήλωση φορολογικής έδρας ή Virtual Office, δυνατότητα χρήσης του Φωτογραφικού Studio και το πιο σημαντικό η δυνατότητα συμμετοχής στο Designers Community που υποστηρίζεται από το δίκτυο συνεργατών της Θερμοκοιτίδας ‘The Fashion Gate’.

Πότε δημιουργήθηκε η θερμοκοιτίδα; Πόσοι σπουδαστές συμμετέχουν και πόσοι από αυτούς «αποφοιτώντας» προχωρούν στη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρηματικών σχημάτων και labels;

Η 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας ‘The Fashion Gate’ ξεκίνησε τον 1ο Κύκλο Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νέων Δημιουργών το 2016 και πλέον είναι ανοιχτές οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 2ο Κύκλο, ο οποίος ξεκινά τον Νοέμβριο 2018. Δεχόμαστε αιτήσεις από απόφοιτους Σχολών Μόδας με προσωπική συνέντευξη και παρουσίαση Portfolio. Eπίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχτούν και βιοτέχνες για την ανάπτυξη της δικής τους Συλλογής.

Ετησίως δεχόμαστε 10 σχεδιαστές, οι οποίοι καταλήγουν με την ολοκλήρωση του προγράμματος σε ολοκληρωμένες συλλογές και ένα συνολικό δειγματολόγιο 200-300 ενδυμάτων έτοιμα για Χονδρική Πώληση στο εξωτερικό. Ο τελικός στόχος είναι η πώληση των συλλογών στο εξωτερικό, κάθε Άυγουστο στην Διεθνή Εμπορική Εκθεση Styl Kabo. Πέρυσι συμμετείχαμε στην Styl Kabo στο Βrno της Τσεχίας, με 12 Fashion Brands και δημιουργούς από το ένδυμα, υπόδημα, χειροποίητο κόσμημα, φουλάρια, Accessories, τσάντες πλεχτές και ξύλινες, οι οποίοι για πρώτη φορά είχαν εξαιρετική επιτυχία στην προώθηση των προϊόντων τους.
Η επιτυχία στην ολοκλήρωση του προγράμματος The Fashion Gate, δεν σημαίνει πάντα και επιτυχία του Fashion Brand στην συνέχεια, καθώς η επιχειρηματικότητα απαιτεί συνεχή προσπάθεια και δεν είναι στάσιμη. Ο σχεδιαστής έχει πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει με την έναρξη της επιχείρησής του και απαιτούνται πολλές ικανότητες και συνεργασίες.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι αποφασισμένοι να πετύχουν, με την εκπαίδευση, την καθοδήγησή μας και την δική τους προσπάθεια πετυχαίνουν πάντα τον στόχο τους. Εμείς από την πλευρά μας, όσο μας ζητούν υποστήριξη βρισκόμαστε δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία.

Είστε Ambassador του Ευρωπαϊκού προγράμματος Χρηματοδότησης Fashion Startups WORTH.  Πως μπορείτε να υποστηρίξετε πρακτικά τους νέους Σχεδιαστές;

Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμάς η εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WORTH στη Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτεί μέχρι 10.000 ευρώ σε Fashion Startups. Στόχος μας στις συνεργασίες μας με το εξωτερικό είναι να δημιουργήσουμε ουσιαστικές «ευκαιρίες ζωής» για τους νέους σχεδιαστές. Ως Ambassador του WORTH έχουμε την ευθύνη σωστής ενημέρωσης των προϋποθέσεων ένταξης των νέων σχεδιαστών στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στους νέους δημιουργούς, η διεθνική συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών χωρών και η καινοτομία.

Στόχος του προγράμματος Worth Partnership Project είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων μέσω διεθνικών συνεργασιών σχεδιαστών, κατασκευαστών, εταιριών τεχνολογίας, design & technology labs. Τα τελικά προϊόντα πρέπει να φέρουν στοιχεία καινοτομίας και μπορούν να ανήκουν στους τομείς: Ενδυσης, Υπόδησης, Υφανσης, Επίπλωσης, Εσωτερικής διακόσμησης, Γούνας/Δέρματος, Κοσμήματος, Αξεσουάρ.

Οι συνεργασίες που θα αναπτυχούν πρέπει να σχηματιστούν μεταξύ 2 ή 3 συμμετεχόντων με διαφορετικό προφίλ και από τουλάχιστον 2 διαφορετικές χώρες. Μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε έχει μία ιδέα και έχει βρεί ένα συνεργάτη ή ψάχνει να βρει μέσω του προγράμματος. Το πρόγραμμα παρέχει μέχρι 10.000 ευρώ χρηματοδότηση, εξατομικευμένη καθοδήγηση και συμβουλευτική, υποστήριξη στο Marketing & Branding, συμμετοχή σε 2 διαφορετικές διεθνείς συναντήσεις, δικτύωση, cross-sector συνεργασίες και υποστήριξη στην ανάπτυξη του προιόντος.

Η ανάπτυξη των συνεργασιών υποστηρίζεται από τους Ambassadors και τους Mentors και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στην σελίδα www.worthproject.eu μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2018. Για την δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί μία πρόταση συνεργασίας σε pdf, σχέδια και σκίτσα σε πορτφόλιο, ένα σύντομο business plan και ένα pitch video.

Ως Ambassador του WORTH μπορώ να ενημερώσω και να συμβουλέψω τον κάθε νέο δημιουργό πώς να βελτιώσει την πρότασή του πριν την κατάθεση της αίτησής του, καθώς και να τον υποστηρίξουμε μέσω της Θερμοκοιτίδας ‘Τhe Fashion Gate’ στην δημιουργία ενός Business Canvas Model, Portfolio και Pitch Video.

Εύχομαι, τις «ευκαιρίες ζωής» σαν το WORTH να τις κυνηγήσουν οι νέοι δημιουργοί και να αναδείξουν το ταλέντο τους!

Το αύριο των σπουδαστών της Θερμοκοιτίδας

Ο Αθήνα 9.84 συνομίλησε και με κάποιους νέους σχεδιαστές και σπουδαστές της θερμοκοιτίδας «The Fashion Gate» που με χαρά μοιράστηκαν μαζί μας τις φιλοδοξίες τους στον χώρο της μόδας.

H Ελπίδα Ομρι μεγάλωσε και ζει μια επαρχιακή πόλη, την Αντίκυρα και έχει καταγωγή από την Τυνησία. Διαθέτει σπουδές στην Γαλλική φιλολογία και πολυετή εμπειρία εργασίας στην οργάνωση επιχειρήσεων μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει στροφή σε ένα αντικείμενο που χρόνια το λαχταρούσε, την μόδα. Σήμερα έχει δημιουργήσει το δικό της brand, ένω η συλλογή της έχει φτάσει να έχει δικό της αφιέρωμα στις σελίδες της VOGUE ITALIA. «Ο γάμος και η ανατροφή των παιδιών μου με καθυστέρησε σε ένα βαθμό, αλλά ποτέ δεν παραιτήθηκα από το όνειρό μου, να μετατρέπω τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου σε ρούχο. Πάντα δημιουργούσα με τα χέρια μου πράγματα, ένα ταλέντο που κληρονόμησα από τον πατέρα μου.  Κάποια στιγμή παρακολούθησα σεμινάρια Πατρόν-Ραπτικής και δούλεψα πολλές ώρες μόνη μου μέχρι που άνοιξα ένα Atelier στην περιοχή μου. Όταν κατάλαβα ότι θέλω να είμαι άριστη επαγγελματίας και να διευρύνω τις δημιουργίες μου, ανακάλυψα την σχολή AthensFashionClub, στην οποία όχι μόνο εκπαιδεύτηκα ως Πατρονίστ/Μοντελίστ, αλλά βρήκα και την συνέχειά μου στην προώθηση των δημιουργιών μου μέσω της 1ης Θερμοκοιτίδας Μόδας Τhe Fashion Gate στο εξωτερικό», είπε στον Αθήνα 9.84 η Ελπίδα.

Η Ελπίδα δημιούργησε τη δική της συλλογή και τον Αύγουστο θα ταξιδέψει στην Τσεχία για να την παρουσιάσει και να την προωθήσει στην εμπορική έκθεση Styl Kabo στο Brno της Τσεχίας. «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που ξεκινώ το ταξίδι μου σε διεθνή έκθεση στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί scale up για μένα η μετάβαση από το ρούχο του Ατελιέ στην Χονδρική και μάλιστα σε μία έκθεση ιδανική για νέους σχεδιαστές», ανέφερε η Ελπίδα, η συλλογή της οποίας φέρει το όνομα “Εl Omri” και πρόσθεσε: «Μετά από 25 χρόνια εργασίας στη δημιουργία ρούχου και αποφοιτώντας από το πρόγραμμα, αισθάνομαι πλέον ολοκληρωμένη.  Πολύ περισσότερο όμως, νιώθω ότι υπάρχει υποστήριξη σε κάθε τι άγνωστο που αντιμετωπίζω ως δυσκολία χάρη στην αμέριστη βοήθεια των καθηγητών και την ενεργή συμμετοχή των διευθυντών της Σχολής και Θερμοκοιτίδας Μόδας, της Κ. Μαρίας Βυτινίδου και του Κ. Βαγγέλη Δημητρακόπουλου».

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα της Ελπίδας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, η ίδια μας είπε ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι και η δημιουργία ενός e-shop (www.elomri.com) προκειμένου να κάνει ένα άνοιγμα προς τη διεθνή αγορά και οι δημιουργίες της να φτάσουν έως την άλλη άκρη της γης. «Εκτός από το άνοιγμα που κάνω πλέον στην χονδρική θα ξεκινήσω και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προωθώντας τις συλλογές μου μέσω της ιστοσελίδας μου. Επίσης, από φέτος τον Νοέμβριο θα λειτουργώ ένα ακόμα Showroom στην Αθήνα στο CO-WORKING SPACE for Designers, που έχει δημιουργήσει η Σχολή AthensFashionClub και η Θερμοκοιτίδα Μόδας The Fashion Gate, ως συνεργατικό χώρο για Νέους Σχεδιαστές».

Η Ειρήνη Ταμάεβα σπούδαζε πατρονίστ στην σχολή AthensFashionClub. Καθώς παρακολουθούσε την πορεία αποφοίτων της σχολής που είχαν βγει στη διεθνή αγορά με τα δικά τους brands, αποφάσισε να εξειδικευτεί και στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας προκειμένου να λάβει όλες τις γνώσεις για τη δημιουργία της δικής επιχείρησης. Ήταν πλέον ζήτημα χρόνου να ενταχθεί στην Θερμοκοιτίδα The Fashion Gate της σχολής.

«Παρακολουθώντας τις ανοιχτές εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας που οργάνωνε η σχολή και τις συζητήσεις με όλους τους νέους δημιουργούς, συνειδητοποίησα ότι το πιο μεγάλο όνειρο για ένα σχεδιαστή είναι να δημιουργήσει συλλογές ποιοτικές και να τις προωθήσει με επιτυχία στην κατάλληλη αγορά. Αυτό λοιπόν έμαθα ότι είναι εφικτό με την κατάλληλη γνώση και προετοιμασία που μπορεί να λάβει κάποιος μέσα στην Θερμοκοιτίδα Μόδας και έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω και εγώ στο πρόγραμμα Σχεδιαστικής και Επιχειρηματικής ανάπτυξης», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 η Ειρήνη.

«Παρόλο που λειτουργώ ήδη δικό μου ατελιέ βραδινών και νυφικών εδώ και χρόνια, έμαθα να σχεδιάζω ολοκληρωμένες συλλογές και σε ένα μήνα από τώρα θα βρίσκομαι στο Brno της Τσεχίας με την Εμπορική Αποστολή της The Fashion Gate για την πώληση της Συλλογής Xειμώνας 2018-19», μας είπε η Ειρήνη. «Το όνειρό μου στην συνέχεια είναι η διεύρυνση του πελατολογίου μου στην χονδρική και να συμμετάσχω την επόμενη χρονιά με την The Fashion Gate στην Διεθνή Έκθεση Pure London με το δικό μου Fashion Show».

Όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια«αυτά έχουν να κάνουν με τη μεταφορά του Ατελιέ μου σε πιο μεγάλο χώρο με επίκεντρο τα βραδινά κατά παραγγελία ενδύματα».

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα