back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξυλοδαρμός καθηγητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- Δήλωση Γ. Καμίνη

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οδηγώντας σε παραίτηση τον κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Παναγιώτη Ψαράκκο.

Όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε ξυλοδαρμός καθηγητών, συνοδευόμενος με ύβρεις και απειλές κατά καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες ήταν τρεις, ένας φοιτητής του ιδρύματος και άλλα δύο άτομα αγνώστων στοιχείων.

Το περιστατικό κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Παναγιώτης Ψαράκκος, ο οποίος λίγο αργότερα έστειλε επιστολή παραίτησης προς τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Γιάννη Γκόλια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν επιθυμεί να είναι «ο Κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ».

Στην επιστολή παραίτησης ο Κοσμήτορας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Α. Ως Κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της Σχολής μου.
Β. Η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση, για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά, έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τρία μέλη της Σχολής ΕΜΦΕ χτυπημένους στο κεφάλι και να κινδυνεύουν ζωές.
Γ. Απεχθάνομαι κάθε μορφή βίας και δεν θέλω να είμαι ένας Κοσμήτορας που θα υποχρεωθεί να χειροδικήσει πάνω σε ένα φοιτητή.
Δ. Ελπίζω ότι η πράξη μου αυτή θα ενεργοποιήσει όσους αγαπούν το ΕΜΠ, ώστε να βρουν τρόπους να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων και των φοιτητών μας, τώρα και όχι όταν θα είναι πολύ αργά».

Ν.Δ.: Για πόσο ακόμη θα δίνετε άφεση αμαρτιών σε εκείνους που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε καταφύγια βίας;

«Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο περιστατικών βίας και ανομίας που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια», σημειώνει η τομεάρχη της ΝΔ σε θέματα Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

Η τομεάρχης της Ν.Δ. διερωτάται «για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε τέτοια γεγονότα; Για πόσο ακόμη θα ανέχεστε την παρανομία μέσα στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας; για πόσο ακόμη θα δίνετε άφεση αμαρτιών σε εκείνους που καταστρατηγούν την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε καταφύγια βίας και ορμητήρια παρανομίας;

Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν τη νοσηρή κατάσταση. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα» καταλήγει η κ. Κεραμέως.

Δήλωση Καμίνη για την επίθεση και παραίτηση του Π. Ψαρράκου

Κόλαφο για τη δημοκρατική μας πολιτεία, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την παραίτηση του κοσμήτορα του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Παναγιώτη Ψαρράκου, ο οποίος έπεσε θύμα βίας εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.«Ενός ακόμη πανεπιστημιακού η ζωή απειλείται. Ένα ακόμη μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας πέφτει θύμα της πιο ωμής βίας, μέσα στον χώρο που ασκεί το ιερό λειτούργημά του. Ένας ακόμη πανεπιστημιακός δάσκαλος γίνεται στόχος συμμοριών» επισημαίνει ο κ. Καμίνης . «Τα πανεπιστήμια πρέπει να ξαναγίνουν πανεπιστήμια και η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση για κάτι τέτοιο» τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι «το άσυλο πρέπει να ξαναπροστατεύσει τις ιδέες και όχι τους τραμπούκους».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα