back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε πρώτο πλάνο οι ευθύνες

Διαβάστε επίσης

 

Πρωτοβουλίες, ώστε να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, αναλαμβάνει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όπως προανήγγειλε στην χθεσινή του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την Πειραιώς, η πλήρης διερεύνηση και καταλογισμός των ευθυνών, εκεί, όπου ανήκουν, είναι βασική προϋποτιθέμενη συνθήκη, προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον ανάλογη καταστροφή.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αρμόδιος τομεάρχης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να «ζητήσει τον πλήρη έλεγχο των παραγόντων που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 90 συμπολίτες μας, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν για τα πρόσωπα που είχαν σχετική αρμοδιότητα». Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέχεια της δήλωσης Μητσοτάκη ότι η υπόθεση θα πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά πόσον συμφωνεί ότι η υπόθεση πρέπει να ελεγχθεί στο ανώτερο δυνατό εισαγγελικό επίπεδο και γατί δεν έχει έως τώρα αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Κατά τα λοιπά, γαλάζια στελέχη χαρακτηρίζουν την όψιμη σπουδή της κυβέρνησης να….αναμετρηθεί με χρόνιες παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, όπως η αυθαίρετη δόμηση, προφάσεις εν αμαρτίαις διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν στο Μέγαρο Μαξίμου να αποδράσει από τις αυταπόδεικτες ευθύνες του. Στο Μοσχάτο επιμένουν να ζητούν τις παραιτήσεις των κ.κ. Σκουρλέτη, Τόσκα, της Ρένας Δούρου, του κ. Καπάκη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη ότι έχουν παντελή άγνοια περί της έννοιας της πολιτικής ευθιξίας. «Είναι σαφές πως η κυβέρνηση δεν κάνει την δουλειά της, οι Έλληνες πολίτες την έχουν πλέον κατατάξει στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

 

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα