back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Μεγάλες οι ζημιές για τους εμπόρους μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική

Διαβάστε επίσης

Με ανηφόρα χωρίς ανάσα μοιάζει η καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών, που είχαν επενδύσει στις περιοχές που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Ραφήνας Σπύρος Μαυρολέων μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» και τη Δέσποινα Μπαρδάκου, ανέφερε εμφανώς προβληματισμένος, ότι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν είναι είκοσι μία εκ των οποίων οι οκτώ έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή.

Αναφορικά με τα μέτρα που σκέφτονται οι επαγγελματίες να πάρουν προκειμένου να ανακάμψουν σημείωσε ότι μέσα στο μυαλό τους υπάρχουν πολλές ιδέες όπως ενημερωτικές και διαφημιστικές καμπάνιες, event τύπου λευκής νύχτας αλλά και παράταση ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής εάν και εφόσον συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Χωρίς ελπίδα χαρακτήρισε την επόμενη μέρα ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μήτσης του οποίου η επιχείρηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος με οικοδομικά υλικά, υδραυλικά, εργαλεία και χρώματα, βερνίκια σβήστηκε όπως υποστήριξε από το χάρτη. Το κτίριο υπογράμμισε ο κ. Μήτσης έχει χαρακτηρισθεί κατεδαφιστέο κι αυτό οδηγεί στο σημείο μηδέν όπως λέει. Αναφερόμενος στο βράδυ της φωτιάς κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε συντονισμός. «Στο μαγαζί  η πυροσβεστική έφτασε στις τρεις τα ξημερώματα και χωρίς νερό». Οι λύσεις που σκέφτεται για να ξαναγεννηθεί κυριολεκτικά και μεταφορικά από τις στάχτες του επαγγελματικά είναι το δάνειο και η πίστωση από τους προμηθευτές για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μήτσης εμφανίσθηκε δύσπιστος για την κατάληξη των δωρεών, εκτιμώντας ότι καλό θα ήταν εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν, να πηγαίνουν απευθείας στον άνθρωπο με τη ζημιά και να παραδίδουν τα χρήματα και όχι να γίνεται αυτό με τη διαμεσολάβηση του κράτους, που όπως ισχυρίζεται, ούτε τα μισά δεν θα δώσει στο τέλος στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί οικονομικά. Ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασε και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ηλίας Μάνδρος ο οποίος ζήτησε απάντηση στο ερώτημα ποιος θα διαχειριστεί τα εκατομμύρια των δωρεών εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το αν θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που είναι η Αγορά.

«Το παλεύουμε όπως μπορούμε»

Η κ. Μαρία Αντωνιάδου με το σύζυγό της διαθέτουν εστιατόριο στην περιοχή δήλωσαν ότι: «Ήταν που ήταν δύσκολο το καλοκαίρι ήρθε και η φωτιά για να μας αποτελειώσει. Η δουλειά έχει πάρει τον κατήφορο».

«Οι επαγγελματίες όμως είμαστε ενωμένοι και μαζί με το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου το παλεύουμε όπως μπορούμε», καταλήγει η κ. Αντωνιάδου.

Δέσποινα Μπαρδάκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα