back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δράσεις για τους πυρόπληκτους από ΕΛ.ΠΕ, ΣΙΔΕΝΟΡ και τα Επιμελητήρια Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Σειρά δράσεων προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ για την άμβλυνση των επιπτώσεων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, αναλαμβάνει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Συγκεκριμένα, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τον όμιλο είναι τα εξής:

1. Πλήρης αποκατάσταση των κτιρίων, των εξωτερικών χώρων και της παιδικής χαράς των Ειδικών Σχολείων Ραφήνας (Γυμνάσιο – Δημοτικό – Νηπιαγωγείο «Νταού Πεντέλης») στο οποίο φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες ηλικίας 4 έως 15 ετών, προερχόμενοι από 10 δήμους της Ανατολικής Αττικής.

2. Χρηματοδότηση δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, που αφορούν σε:
α) Ενίσχυση του μετεωρολογικού δικτύου επίγειων μετρήσεων στην Αττική, μέσω του οποίου θα ενισχυθεί η δυνατότητα πρόβλεψης έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών στην περιοχή.
β) Αναβάθμιση των υποδομών και των πληροφοριακών συστημάτων του Κέντρου Αριστείας BEYOND, το οποίο καταγράφει σε πραγματικό χρόνο και προβλέπει την εξάπλωση πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής.
γ) Στήριξη της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής.

3. Χορηγία μέσω του δικτύου πρατηρίων ΕΚΟ και ΒΡ (κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών) 40.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης και 10.000 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης για τον εφοδιασμό των μηχανημάτων και των οχημάτων που εκτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ανατολική Αττική.

4. Χορηγία στον δήμο Μεγαρέων 300 τόνων πίσσας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, 300 κάδων απορριμμάτων και 30.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης.

5. Χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων στις πληγείσες περιοχές. Κ. Βουτσ.
Σκυρόδερμα απο την ΣΙΔΕΝΟΡ

Σε δωρεά χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, προχωρά η ΣΙΔΕΝΟΡ, θυγατρική της VIOHALCO.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: “με αίσθημα αλληλεγγύης, ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ, θα συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγεισών περιοχών με δωρεά 500 τόνων χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος. Η όλη αυτή προσπάθεια θα γίνει σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες ανοικοδόμησης και επισκευής υποδομών κοινωφελούς σκοπού. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Όμιλου ΣΙΔΕΝΟΡ εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές”.

 
Τα Επιμελητήρια του Πειραιά

Με κοινή απόφαση, τα τρία επιμελητήρια του Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό, το Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό, στηρίζουν εμπράκτως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην περιοχή της Κινέτας.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών, αποφασίστηκε, από τους προέδρους των επιμελητηρίων, η αγορά ειδών επαγγελματικού εξοπλισμού, ώστε οι πληγείσες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν και ο κόσμος να επιστρέψει στην περιοχή.

Μετά από σχετική έρευνα αγοράς, η συνολική δαπάνη για τις πρώτες ανάγκες εξοπλισμού των επιχειρήσεων της Κινέτας ανήλθε στα 8.892 ευρώ και επιμερίστηκε σε κάθε επιμελητήριο το ποσό των 2.964 ευρώ.  Ο απαραίτητος εξοπλισμός σε τέσσερις παραλιακές επιχειρήσεις της περιοχής, που υπέστησαν διαχειρίσιμες ζημιές, παραδόθηκε ώστε να επαναλειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, το ΕΒΕΠ κατέθεσε χρήματα στον κοινό λογαριασμό του ΕΒΕΑ για τους 32 επαγγελματίες συναδέλφους, που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στην περιοχή της Ραφήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα