back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ μετά τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά την διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.

Η ΝΔ υποστήριξε δια της εκπροσώπου της Μαρία Σπυράκη, ότι ο πρωθυπουργός “εξήγγειλε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια” και επέμεινε ότι “ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει».

“Η κα Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος και υποστήριξε ότι “η περίοδος της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί”.

Ο κ. Τζανακοπουλος καταλόγισε στην εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ ότι “δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας” και υποστήριξε ότι “για μια ακόμη φορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας”

Νωρίτερα η κ. Σπυράκη, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, είχε κάνει λόγο για έναν ” θλιβερό πρωθυπουργό,, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι”.

Υποστήριξε ότι οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που εξήγγειλε “έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια” και πρόσθεσε: ” Ποιος, εκτός από τους Υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους Υπουργούς του και την Περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει ν’ αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα