back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών για τις τιμές καυσίμων στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών προκαλούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σκοπεύει να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στα καύσιμα σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές , «λόγω κερδοσκοπίας» .

Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ σημειώνει πως αν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει πλαφόν μόνο στις τιμές των πρατηρίων χωρίς να μπει ταυτόχρονα και στα προηγούμενα στάδια διακίνησης θα συμβεί ότι είχε συμβεί και στις προηγούμενες περιπτώσεις επιβολής πλαφόν. Δηλαδή κάποια πρατήρια θα αναγκαστούν να πωλούν με μηδενικό κέρδος και κάποια με ζημίες. Είναι δε γνωστό ότι οι εταιρείες δεν έχουν ενιαία τιμή για όλα τα πρατήρια.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Σε παραθεριστικές περιοχές, και ειδικά στα νησιά, η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σίκινος, όπου η τιμή έφτασε τα 2,045 ευρώ!

Αντιστοίχως, σε Μήλο, Αμοργό, Σχοινούσα και Ανάφη η τιμή φτάνει στα 1,99 ευρώ/λίτρο, ενώ σε Άνδρο, Σίφνο, Σέριφο, Νάξο και Σαντορίνη η τιμή κυμαίνεται από τα 1,95 έως και τα 1,989 ευρώ το λίτρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα