back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο πολιτισμός στην πλατεία Θεάτρου

Διαβάστε επίσης

Πνοή ζωής για την πλατεία Θεάτρου, η οποία τα τελευταία χρόνια βίωσε τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή κοσμείται από κτίρια αρχιτεκτονικού κάλλους, τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανής η εγκατάλειψή της.

Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, η δημοτική αρχή αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην αναβίωση της κοινωνικής ζωής της ιστορικής πλατείας.

Επτά χώροι που θα επαναλειτουργήσουν μέχρι τέλος Αυγούστου στην περιοχή, θα έχουν στο επίκεντρο το βιβλίο, τις ποδηλατικές ξεναγήσεις, τις φωτογραφίες από την παλιά και νέα Αθήνα, τον σχεδιασμό προϊόντων αλλά και τις θεατρικές παραστάσεις που θα δίνουν ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν και ΑμΕΑ.

Με ανοιχτή πρόσκληση ο δήμος Αθηναίων δίνει τη σκυτάλη σε επιχειρήσεις που θα τη μετατρέψουν σε σημείο συνάντησης, εργασίας και ανταλλαγής απόψεων και θα την βγάλουν από την απομόνωση.

Στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ξεπροβάλει το νέο σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας ο δήμος Αθηναίων καλύπτει για έξι ολόκληρους μήνες το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει την προβολή των δράσεων τους.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι σημαντική όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι από την Εταιρεία Ανάπτυξης Τουριστικής Ανάπτυξης τόσο από κατοίκους, νέους δημιουργούς όσο και από επιχειρηματίες με τριετή τουλάχιστον εμπειρία στο χώρο του πολιτισμού.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα