back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζουν οι καταθέσεις συγγενών των θυμάτων

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική, το πρώτο μέρος της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας  ενώ αρχίζουν και οι καταθέσεις συγγενών των θυμάτων.

Την έρευνα διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη και σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος με τις καταθέσεις  μαρτύρων, από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).

Ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών παρελήφθη ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς.  Ο δεύτερος κύκλος μαρτύρων περιλαμβάνει τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Έως το τέλος του μήνα θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς.

Από την Εισαγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τα κέντρα επιχειρήσεων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί το θέμα αν και κατά πόσον ήταν εφικτή η διαδικασία εκκένωσης.

 

Σοβαρά λάθη στην κατανομή των εγκαυματιών και τραυματιών στα νοσοκομεία κατήγγειλε μέσω του “Αθήνα 9.84”  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ενώ επεσήμανε την έλλειψη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας .

“Πρέπει να γίνουν άμεσα μετρήσεις, αναλύσεις και απομάκρυνση των τοξικών ουσιών που έχουν εκλυθεί στις καμένες περιοχές” επεσήμανε στο σταθμό μας ο Νίκος Κατσαρός ,επιστημονικός συνεργάτης του “Δημόκριτου”.  Όπως είπε, “υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τη δημόσια υγεία αποτελεί ο αμίαντος”.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα