back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας «Πολύχρωμος Πλανήτης» στην οδό Αντωνιάδου

Διαβάστε επίσης

Απέναντι απ’ την πλαϊνή είσοδο της ΑΣΟΕΕ, στην οδό Αντωνιάδου 6, βρίσκεται το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Πολύχρωμος Πλανήτης».

Στον «Πολύχρωμο Πλανήτη», μπορείτε να βρείτε μαζεμένα σε ένα φιλικό περιβάλλον, βιβλία με εξειδικευμένη γκέι, λεσβιακή, αμφί και τρανς θεματολογία, πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο, βιογραφίες.

Ένα βιβλιοπωλείο με ΛΟΑΤ θεματολογία

«Ο εκδοτικός οίκος γεννήθηκε το 2004» λέει στον Αθήνα 9.84 και την Ελεονώρα Ορφανίδου η δημιουργός του και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Μαρίνα Γαλανού.

«Αν και πιστεύω ότι η λογοτεχνία είναι μία, καλή ή κακή ή μέτρια και οι όποιες διαιρέσεις της είναι άνευ νοήματος, η ανάγκη για την δημιουργία ενός βιβλιοπωλείου με ΛΟΑΤ θεματολογία προέκυψε γιατί δυστυχώς τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις, να αντιμετωπίζουν προκαταλήψεις και αρνητικές αντιλήψεις. Στον Πολύχρωμο Πλανήτη θα βρουν ένα φιλικό περιβάλλον. Ένα δικό τους χώρο στον οποίο δεν θα βιώσουν κακοποιητικές ματιές.

Βιωματικές παρουσιάσεις

«Έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 100 παρουσιάσεις βιβλίων στο χώρο» συνεχίζει η κα Γαλανού. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στις συζητήσεις που ακολουθούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν επικεντρώνονται, εκτός από το εκάστοτε βιβλίο και σε προσωπικά τους βιώματα. Είναι βεβαίως ένα βιβλιοπωλείο ανοιχτό στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλά όχι μόνο προς αυτήν» καταλήγει η κ. Γαλανού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα