back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάτι: Θρήνος, πίκρα και δυσπιστία

Διαβάστε επίσης

Ο θρήνος δεν έχει καταλαγιάσει, ωστόσο, πικραμένοι και δύσπιστοι εμφανίζονται οι πολίτες στην Ανατολική Αττική, από τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλήσαμε δηλώνουν ότι τα σπίτια αυτά έχουν νομιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη και πως οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταβάλει πολλά χρήματα στο Δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια με την μορφή φόρων, ΕΝΦΙΑ και εισφορών.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα, οι εξαγγελίες παραμένουν κενό γράμμα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διερωτώνται με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν για τους κόπους μιας ζωής όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

«Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι οι λύσεις και η πρόληψη και όχι οι επιπλέον επιβαρύνσεις στις περιουσίες βιοπαλαιστών», δηλώνει ιδιοκτήτρια αυθαιρέτου κυρία Χριστίνα

«Γελοία και πρόχειρα», χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα μέτρα ένας συνταξιούχος πρώην διευθυντής τραπέζης, κύριος Μιχάλης, ο οποίος έχει σπίτι στο Κόκκινο Λιμανάκι, σημειώνοντας ότι όταν εργαζόταν έφερε και τη ευθύνη της υπογραφής του κάτι που, όπως υποστήριξε, «δεν γίνεται τώρα γι αυτό και υπάρχει μεγάλη και πρωτοφανής σύγχυση».

«Δεν υπάρχει ελπίδα αλλά ούτε και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις τύχες μας», σημειώνει ένας από τους κατοίκους στο Μάτι, ο κύριος Χάρης.

«Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό και στο τέλος όχι μόνο δεν θα γίνει τίποτα αλλά θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερο αδιέξοδο αναζητώντας λύσεις που δεν υπάρχουν, γιατί έχουμε γεμίσει από ανευθυνουπεύθυνους», συμπληρώνει και αναφέρει ότι, «αντί να κυνηγούν τον απλό κοσμάκη, να αναζητήσουν ευθύνες από εκείνους που υπέγραφαν την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, προκειμένου να γίνουν αρεστοί και να κερδίσουν μία θέση στο κοινοβούλιο».

«Θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου», λέει η ηλικιωμένη κυρία Αγλαΐα, η οποία θυμήθηκε τον σύζυγό της, κύριο Παντελή να κουβαλάει τσιμεντόλιθους και να δουλεύει μέρα νύχτα για να έχουν τα παιδιά τους ένα κεραμίδι να βάλουν το κεφάλι τους.

«Ας μου δώσουν αυτά που έχω ξοδέψει κι εγώ θα φύγω», ανέφερε ένας αρχιτέκτονας, ο κύριος Κλεάνθης που γλίτωσε εκ θαύματος από την φονική πυρκαγιά, ενώ η σύζυγος του η κυρία Μάρα έκανε λόγο για ημίμετρα και υποστήριξε ότι έρχονται εκλογές, πράγμα που αποτελεί, όπως είπε, εμπόδιο για τη μεγάλη ρήξη.

Πεποίθηση όλων των συνομιλητών μας είναι ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μία μακροχρόνια πολιτική πρόληψης και αποτροπής των πυρκαγιών με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων, είτε αυτό αφορά τον καθαρισμό οικοπέδων και χωραφιών, είτε με την γενικότερη αντιπυρική προστασία κάθε περιοχής, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα