back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστών στην Εύβοια.

Η φωτιά έχει περικυκλώσει τους οικισμούς Κοντοδεσπότη και Σταυρό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, τα οποία εκκενώθηκαν. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επίσης η παρακείμενη κατασκήνωση και το Μοναστήρι της Παναγίας Αγαλιώτισσας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη. Πρόσθεσε ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος 6 Α/Φ, 7 Ε/Π και 2 Συντονιστικά Ε/Π του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανέφερε ότι λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και πραγματοποιούνται εκτροπές, στο 16ο χλμ Χαλκίδας Αιδηψού στον κόμβο Καστέλα και στο 49ο χλμ Χαλκίδας Αιδηψού στον κόμβο Πήλι.

Η κ. Μαλλίρη σημείωσε ότι οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, προσθέτοντας ότι λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης πυρκαγιάς πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, ανοικτά θα παραμείνουν τα πορθμεία Αρκίτσας -Αιδηψού, εως ότου φύγει και το τελευταίο αυτοκίνητο από την Αιδηψό, διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ, ο αρμόδιος λιμενάρχης Σωτήρης Δανίκας.

Συνδρομή Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα, ύστερα από σχετικό αίτημά του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως διέθεσε πλατφόρμα για τη μεταφορά βαρέως τύπου χωματουργικού μηχανήματος.

Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, που βρίσκεται στην περιοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα