13.3 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

13.3 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Μακάριος Λαζαρίδης: “Η χώρα δεν χρειάζεται ανασχηματισμό. Χρειάζεται εκλογές για να φύγει η πιο ανίκανη κυβέρνηση, που γνώρισε ποτέ ο τόπος”

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο.

Αναλυτικά:

                     *ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Μακάριος Λαζαρίδης: “ Η χώρα δεν χρειάζεται ανασχηματισμό. Χρειάζεται εκλογές για να φύγει η πιο ανίκανη κυβέρνηση, που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Ολα τα άλλα είναι ασπρίνες και μπαλώματα επικοινωνιακού τύπου, που συνηθίζει να κάνει ο κ Τσίπρας στα περίπου 4 χρόνια που κυβερνά τη χώρα. Κάποιες φορές του “βγήκε”, τελευταία όμως και με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι,ο κ Μητσοτάκης έχει καλέσει τον Πρωθυπουργό αντί για φιέστες στις 21 Αυγούστου να προκηρύξει εκλογές. Αυτή είναι η θέση της ΝΔ. Μιλώντας γενικά για τους ανασχηματισμούς, θέλω να πω ότι τα θαύματα κρατούν τρεις ημέρες και ούτε . Αν ανατρέξουμε – ιστορικά -σε κυβερνήσεις που επιχείρησαν να ανατρέψουν ένα παγιωμένο αρνητικό κλίμα σε βάρος τους, με ανασχηματισμούς τα αποτελέσματά τους, δεν απέδωσαν. Το αντίθετο θα έλεγα.”

Απόστ. Χονδρόπουλος: Εκλογές γιατί κύριε Λαζαρίδη; Εξ αφορμής της τραγωδίας στο Μάτι και της διαχείρισής από κυβερνητικής πλευράς ή είναι ευρύτεροι οι λόγοι; Διότι έχει ακουστεί ότι μέσα σε αυτή τη συγκυρία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο η ΝΔ να ζητά προσφυγή στις κάλπες.

Μακάριος Λαζαρίδης: “Κάθε μέρα που μένει αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο και στους Ελληνες πολίτες. Θυμίζω ότι όταν την άνοιξη του 2016 η ΝΔ δια του κ Μητσοτάκη είχε ζητήσει διεξαγωγή εκλογών, κάποιοι έσπευσαν ακόμη και να μας χλευάσουν, αλλά όπως αποδεικνύεται αν είχαν γίνει εκλογές τότε, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Δεν είναι μόνον η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι που κατέδειξε την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης και του κυβερνητικού μηχανισμού. Είναι και η κατάσταση στην Οικονομία, την Παιδεία, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και στα εθνικά θέματα. Ως προς την κριτική που μας ασκείται από κυβερνητικής πλευράς, θυμίζω, ότι η ΝΔ τις πρώτες τρεις ημέρες του εθνικού πένθους, κινήθηκε πολύ προσεκτικά. Με προσεκτικές δηλώσεις του αρχηγού μας που είχε την παρρησία να κάνει λόγο για διαχρονικές ευθύνες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, αλλά επέρριψε τις ευθύνες στα υπάρχοντα αυθαίρετα και ουσιαστικά στους 90 και πλέον νεκρούς.”

Απόστ. Χονδρόπουλος: Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πάντως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη

Μακάριος Λαζαρίδης: “Ο κ Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ,αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Δεν ακούσαμε ένα συγνώμη, από τον Πρωθυπουργό, το αντίθετο μάλιστα. Είδαμε υπουργούς και αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ να μας λένε ότι τα κάνανε όλα καλά, για να παραιτηθούν δύο μέρες μετά. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και βρίσκεται σε πανικό.

*Σε άλλο σημείο ο κ Λαζαρίδης, απαντώντας στο ερώτημα εάν εκτιμά ότι ενδέχεται να απομακρυνθεί η προσφυγή στις κάλπες λόγω και της τοποθέτησης του κ Καμένου σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών , είπε: “ Η συμφωνία των Σκοπίων είναι πάρα πολύ κακή για τα εθνικά μας θέματα. Εκχωρεί Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είτε τώρα , είτε μετά από τις εκλογές, αυτή τη συμφωνία δεν πρόκειται να την κυρώσουμε και να την ψηφίσουμε στη Βουλή. Εάν τώρα, ο κ Καμένος θέλει -έστω και την τελευταία στιγμή- να προσφέρει κάτι καλό στη χώρα, καλό θα ήταν να μην περιμένει να έρθει η συμφωνία στο Κοινοβούλιο, αλλά να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση τώρα. Αν και δεν αποκλείουμε πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησή μου αποτελεί ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές πολύ νωρίτερα από τα τέλη Μαίου, οπότε έχουν προγραμματιστεί τετραπλές κάλπες από τη κυβέρνηση.”

                     *ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ

Απόστ. Χονδρόπουλος: Το σχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση ,αλλά και σε σχέση με τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας, πως το ακούσατε;

Μακάριος Λαζαρίδης: “Ολα έγιναν κύριε Χονδρόπουλε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Θέλω να διαχωρίσω την τραγωδία στο Μάτι, από το θέμα των αυθαιρέτων,που είναι διαχρονικό ζήτημα. Η κυβέρνηση που μας κουνά το δάχτυλο για τα αυθαίρετα, είναι η ίδια που επί 4 χρόνια δεν υλοποίησε καμία κατεδάφιση, το αντίθετο μάλιστα. Με υπουργικές αποφάσεις των κκ Βούτση και Κουρουμπλή, ανεστάλησαν τελεσίδικες δικαστικά αποφάσεις. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ Σκρέκας είχε μιλήσει για πάνω από 1500 τέτοιες περιπτώσεις. Οσον αφορά τώρα τα μέτρα που ανακοίνωσε από το Λαύριο ο Πρωθυπουργός, μένει να τα δούμε. Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση για την υλοποίηση ακόμα και των απαραίτητων αλλαγών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Οκ Μητσοτάκης, από τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία, ανέθεσε στον διεθνούς κύρους καθηγητή κ Συνολάκη και στην ομάδα του, να βοηθήσουν στο πως μπορούμε να μετεξελίξουμε την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα.”

                   *ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Απόστ. Χονδρόπουλος: Η κυβέρνηση μιλά για έναρξη μιας νέας εποχής μετά τη λήξη της δανειακή σύμβασης , ενώ η ΝΔ μιλά για την αρχή, ενός άτυπου μνημονίου. Τελικά πιστεύετε ότι μετά τις 21 Αυγούστου δεν θα αλλάξει κάτι για την ελληνική κοινωνία;

Μακάριος Λαζαρίδης: “Το θέσατε πολύ καλά. Η τρίτη δανειακή σύμβαση τελειώνει , η οποία στην ουσία ήταν αχρείαστη και προέκυψε μετά από τις γελοιότητες του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμένου- Βαρουφάκη, αλλά δεν τελειώνουν τα μνημόνια. Εχουν ψηφιστεί μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ από 1ης Ιανουαρίου 2019, με τη μείωση των συντάξεων και από 1ης Ιανουαρίου 2020 με τη μείωση του αφορολόγητου.”

Απόστ. Χονδρόπουλος : Το ζήτημα πάντως της μείωσης των συντάξεων είναι ανοικτό.

Μακάριος Λαζαρίδης: “Να θυμίσω ότι τη μείωση συντάξεων, όπως και τη μείωση του αφορολόγητου η ΝΔ δεν τις έχει ψηφίσει.Η θέση μας είναι καθαρή. Επίσης , με τα 5,1 δις φόρους που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το 2019 , θα έχουμε επί της ουσίας ένα ακόμη μνημόνιο, το τέταρτο αλλά χωρίς χρηματοδότηση αυτή τη φορά. Εχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα με πολύ υψηλά πλεονάσματα, στο 3,5 % του ΑΕΠ έως το 2060.Λοιπόν, για ποια καθαρή έξοδο μας μιλά; Είναι φανερό πως αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα έχει , αλλά τσίπα δεν έχει. Ούτως η άλλως η επιτήρηση θα συνεχιστεί. Χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε μείωση φόρων , δαπανών και ασφαλιστικών εισφορών .Θα δημιουργηθεί ένα λειτουργικότερο Δημόσιο φιλικότερο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τον πολίτη. Μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ είναι το τρίπτυχο δουλειές- δουλειές– δουλειές, που θα προκύψουν μόνον μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις.Ο κ Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα επενδύσεων 100 δις ευρώ μέσα σε μία 4ετία που θα φέρει 100 με 120 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αμειβόμενες με ποσά άνω των 360 ευρώ, όπως πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου.”

Απόστ. Χονδρόπουλος : Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πάντως μικρή αποκλιμάκωση της ανεργίας

Μακάριος Λαζαρίδης: “Μην ξεχνάτε ότι τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη την αποδίδουν στην τουριστική περίοδο και στις εποχικές δουλειές που βρίσκονται. Το άλλο στοίχημα της ΝΔ αφορά στη μείωση της ανεργίας μέσα από νέες επενδύσεις , όπως προανέφερα.”

                                «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img