back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κωνσταντίνος Φίλης: Aργά ή γρήγορα ο Ερντογάν θα πρέπει να κάνει επιλογές

Διαβάστε επίσης

«Τα ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία έχουν επενδυθεί στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Αντανάκλαση των κακών σχέσεων με τις ΗΠΑ η επαναπροσέγγιση με την Ευρώπη

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Η επαναπροσέγγιση με την Ευρώπη είναι μία αντανάκλαση των κακών σχέσεων με τις ΗΠΑ γιατί η ΕΕ είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορούμε να είναι σε μία αντιπαράθεση ταυτόχρονα με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, οπότε εξ αντανακλάσεως στρέφεται προς την Ευρώπη, αλλά θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα ο Ερντογάν θα πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές και σε αυτές τις επιλογές, η πρόθεσή του είναι να πλήξει περαιτέρω τις αμεριακνοτουρκικές σχέσεις. Νομίζω επειδή έχει απέναντί του τον Τραμπ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κατάσταση για τα δικά του δεδομένα».

«Ο Ερντογάν από το 2002 και μετά πέρασε το μεγαλύτερο βάρος της πολιτικής του κυριαρχίας στην οικονομία και ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με μία οικονομία η οποία αυτοκαταστρέφεται», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα