30.4 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

30.4 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Ηταν ένας διχαστικός, πολωτικός λόγος. Επανήλθε στο προσκήνιο το εμείς και αυτοί, ενώ η χώρα χρειάζεται μιαν άλλη πολιτική και συνεννόηση για να βγει από την κρίση , από την οποία δεν έχει βγει”

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:

             *ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Αρης Τόλιος: Πως είδατε το πρωθυπουργικό διάγγελμα για το τέλος των μνημονίων;

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Απογοητεύθηκα γιατί ο κ Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση και από τα δικά του λάθη, όπως και της κυβέρνησής του. Ηταν ένας διχαστικός,πολωτικός λόγος. Επανήλθε στο προσκήνιο το εμείς και αυτοί, ενώ η χώρα χρειάζεται μιαν άλλη πολιτική και συνεννόηση για να βγει από την κρίση , από την οποία δεν έχει βγει. Μίλησε ακόμη για λωτοφάγους ξεχνώντας ότι και ο ίδιος έφερε ένα ακόμη μνημόνιο και έχει υπογράψει πολλά δυσβάστακτα μέτρα για τον ελληνικό λαό μέχρι τουλάχιστον το 2023. Νομίζω ότι πραγματικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου.”

                 *ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αρης Τόλιος: Η δεξαμενή της κεντροαριστεράς πάντως φαίνεται ότι είναι πάντα ενδιαφέρουσα και για τη μία, όπως και για την άλλη πλευρά, διότι ο κ Τσίπρας πλέον αναπτύσσει το αφήγημα για το μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων, που σας αφορά.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Από το ντεκόρ έλειπε ο κ Καμένος. Στο επικοινωνιακό σώου του Ζαππείου, τώρα είχαμε τη φιέστα, ο κ Τσίπρας είχε ντεκόρ τον κ Καμένο.

Οταν μιλά για μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεται στον κ Καμένο με τον οποίο συγκυβερνά και πρόκειται για μια ακροδεξιά, ομοφοβική δύναμη σε πολλά θέματα και το έχει αποδείξει. Οι προοδευτικές δυνάμεις και πολιτικές αποδεικνύονται στην πράξη. Είναι να έχουμε ένα κράτος δικαίου, πραγματικά ανεξάρτητο, με ενίσχυση των Ανεξάρτητων Αρχών και όχι υπονόμευσή τους. Ο κ Τσίπρας έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο και με τον συγκυβερνήτη του με τον οποίο έχει γίνει ένα, δείχνει ότι ο εθνολαικιστική όσμωση έχει περάσει για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ.”

Αρης Τόλιος: Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως υπάρχουν και παλαιοί σας σύντροφοι γι αυτό το μέτωπο ή πόλο προοδευτικών δυνάμεων, όπως μας είπε ο κ Φώτης Κουβέλης.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Είναι δεδομένο ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς, ο οποίος ήταν πλειοψηφικός με ένα ποσοστό κοντά στο 50% κάποια στιγμή, έχει δώσει στελέχη σε πάρα πολλούς χώρους, ακόμα και στη ΝΔ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Να θυμίσω ότι οι κ.κ Παπαγγελόπουλος και Παυλόπουλος ήταν προηγουμένως στη ΝΔ. Το θέμα είναι τι πολιτικές ασκούνται αυτή τη στιγμή και αυτές δεν είναι κεντροαριστερές, σοσιαλδημοκρατικές, αλλά επιδοματικές πολιτικές ανακύκλωσης φτώχειας. Αυτό που ασκείται δεν είναι σοσιαλδημοκρατία. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες να το κατανοήσουν αυτό , ειδικά αυτή τη χρονιά που είναι εκλογική, ώστε να υπάρξει προοδευτική λύση για τον τόπο. Αυτό το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που έρχεται από το παρελθόν, δεν βοηθάει.

Εμείς, έχουμε βάλει ως στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών , κάτι που θα έρθει στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν-ελπίζω- γρήγορα και αυτό θα οδηγήσει σε έναν πόλο συσπείρωσης γύρω από το ΚΙΝ.ΑΛ. Ηδη γίνεται και έχουμε περισσότερους βουλευτές απ όσους είχαμε το 2015. Αυτό θα συνεχίζεται όπως συνέβη στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, το 2012 οπότε ανατράπηκαν υπέρ του, οι πολιτικοί συσχετισμοί. Τώρα έχει τα μισά ποσοστά από αυτά που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές. Στόχος του ΚΙΝ.ΑΛ είναι να συγκεντρώσει πάνω από τα υπερδιπλάσια ποσοστά του 6% που είχαμε. Η πολιτική στελεχών, που είπατε, αφορά πολύ λίγο τον κόσμο.”

Αρης Τόλιος: Ο κ Ραγκούσης όμως παραμένει στο χώρο σας.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δεν ξέρω τις επιλογές που έχει κάνει, αλλά λέω ότι η πολιτική στελεχών αφορά λίγο τον κόσμο, ο οποίος; ενδιαφέρεται για το πως θα λύσει τα προβλήματά του .Το πως θα πληρώσει το νοίκι, τους λογαριασμούς του , που δεν μπορεί και όχι ποια στελέχη μετεγγράφονται σε άλλα κόμματα.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Σε αυτή τη διάκριση έπαιξε για μεγάλο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο , αλλά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο και είναι καθαρό στη κοινωνία. Εμείς, για το λόγο αυτό, έχουμε πάει σε μια διαδικασία που αφήνουμε πίσω τα κόμματά μας και φτιάχνουμε το νέο φορέα του ΚΙΝΑΛ και χρειάζεται να περάσουμε με πιο γενναία βήματα στην ανανέωση, όχι μόνον την ηλικιακή, αλλά και στην ανανέωση ιδεών όπως και πολιτικών πρακτικών.Σε όλα τα επίπεδα.”

Αρης Τόλιος: Και σε οργανωτικό επίπεδο; Γιατί αυτή τη στιγμή έχετε ένα καθοδηγητικό όργανο από βαρόνους

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Ο Γραμματέας μας δεν είναι ούτε 30 ετών, το ίδιο και ο εκπρόσωπος Τύπου .Γίνονται βήματα προς την ανανέωση. Ξέρω ότι πολλές φορές η εικόνα έρχεται από τα πρόσωπα που έχουν ασκήσει για χρόνια εξουσία. Τη θέλουμε την εμπειρία ,αλλά θέλουμε ταυτοχρόνως να κάνουν και ένα βήμα πίσω, ώστε να βγουν μπροστά νέα στελέχη.”

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: ”Εχουν διατυπωθεί διάφορες θέσεις σχετικά με την ερμηνεία της συμφωνίας, όπως του κ.Παπανδρέου και η δική μου. Αυτά που μας ενώνουν είναι όμως περισσότερα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις και προχωρούμε για τον κοινό, μεγάλο στόχο που είναι η ισχυρή Κεντροαριστερά.

Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των Σκοπίων. Τώρα, χρειάζονται λιγότερα λόγια στη χώρα μας, διότι πρέπει να περάσουν κάποια βήματα από εκεί,από τα Σκόπια, ώστε το θέμα να επανέλθει στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να βλέπουμε αυτό το ζήτημα με όρους της εσωτερικής πολιτικής σκηνής. Είναι ένα διεθνές ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και δεν χρειάζεται να αναπαράγεται καθημερινά.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα