back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υψηλοί τόνοι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μία ημέρα μετά το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του μηνύματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης.

«Ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας», ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook μία ημέρα μετά την δήλωση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, η οποία εκτιμά μεταξύ άλλων ότι σηματοδοτήθηκε και η έναρξη μίας άτυπης προεκλογικής περιόδου.

«Με αγώνα και θυσίες γράψαμε μαζί το τέλος των μνημονίων και έχουμε πλέον τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως του αξίζει. Χθες, από την Ιθάκη, δώσαμε το μήνυμα μαζί με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια έγραψε νέα σελίδα αντίστασης, αξιοπρέπειας και περηφάνιας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, στον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει «διχαστικό» και «πολωτικό» λόγο.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αντιτείνουν ωστόσο πως η ΝΔ είναι εκείνη που “επιδιώκει την ένταση” και «συνεχίζει την καταστροφολογία», την ώρα που στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται και ο ανασχηματισμός που αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης στο twitter, με αφορμή την ολιγοήμερη χρονική μετάθεση στην ανακοίνωση των κυβερνητικών αλλαγών.

«Ο πολυμήχανος κ. Τσίπρας που τα έβαλε με τραπεζίτες, θεσμούς και αγορές φαίνεται, τώρα, πως τρέμει τις συμπληγάδες του ανασχηματισμού πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή. Τελικά, όντως οι μνηστήρες είναι το πρόβλημά του… οι μνηστήρες της καρέκλας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου υποστήριξε από την πλευρά της ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει την επόμενη περίοδο να κρύψει τις προτάσεις του για τα εργασιακά «και θα προσπαθήσει να συνεχίσει στη γραμμή της καταστροφολογίας και σε μία ρητορική που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες της χώρας στη νέα περίοδο».

«Θεωρώ απίθανο «ο κ. Τσίπρας να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και απλώς να περιμένει πότε θα έρθει η ήττα. Θα πρέπει να περιμένουμε νέους γύρους επιθέσεων και νέους γύρους τρικ, που όμως δεν είναι απίθανο να τον ζημιώσουν ακόμη περισσότερο», τόνισε από την πλευρά του στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα