back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1:Προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League

Διαβάστε επίσης

Προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 3-1 επί της Μπέρνλι, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των play-off της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι καλά στοιχεία στο ματς με τη Μπέρνλι, καθώς όταν είδε να στραβώνουν τα πάντα μετά την ισοφάριση των Άγγλων, έβγαλε αντίδραση, νίκησε με 3-1 παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι με αυτό το σκορ έβαλαν τις βάσεις για να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Εξαιρετικός ο Κώστας Φορτούνης ο οποίος με δύο γκολ πήρε την ομάδα από το χέρι, βγήκε μπροστά στα δύσκολα και παρά τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Σλοβένου διατητή Βίντσιτς, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Εκπλήξεις δεν είχε στην αρχική ενδεκάδα ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει τους έντεκα της Λουκέρνης.  Η Μπέρνλι έδειξε ανεπηρέαστη από την ατμόσφαιρα και ειδικά στα πρώτα δέκα λεπτά έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Από το 15′ και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να ελέγχει το ματς, αφού είχαν περάσει οι κίνδυνοι από κάποιες στημένες φάσεις των Άγγλων.

Ο Ποντένσε στο 19′ κέρδισε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε άψογα ο Φορτούνης και έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 29′ ο Ποντένσε πάτησε περιοχή και από ένα μαρκάρισμα του Λονγκ βρέθηκε στο έδαφος. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους Πειραιώτες που ζήτησαν πέναλτι.

Στο 31′ ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Λάζαρο, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 32′, όμως, έγινε η φάση που έφερε και την ισοφάριση για τη Μπέρνλι. Ο Καμαρά μάρκαρε τον Γουντ στην περιοχή, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και ο Βίντσιτς έδειξε την άσπρη βούλα σε μία φάση που φαίνεται πως ο παίκτης της Μπέρνλι εκβίασε το πέναλτι. Ο Γουντ εκτέλεσε εύστοχα στο 33′ και έκανε το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός έψαξε την αντίδραση και η φάση που έβαλε “φωτιά” στο γήπεδο έγινε στο 44′ όταν ο Φορτούνης έκανε γύρισμα, η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του Γουάρντ, αλλά ο Σλοβένος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Φορτούνης έδωσε το έναυσμα για τη νίκη

Στο 49′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες στην επανάληψη έβγαλαν φοβερή αντίδραση παρά το γεγονός ότι έβλεπαν να στραβώνει το ματς. Στο 58′ ο Ποντένσε δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει το πόδι του για το 3-1 και στο 59′ ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίμπσον και αυτή τη φορά ο Βίντσιτς έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Φορτούνης στο 60′ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το σημείο η Μπέρνλι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκίμπσον. Η ερυθρόλευκη πίεση συνεχίστηκε και χάθηκαν ευκαιρίες στο 63′ με τον Ποντένσε και στο 73′ με τον Γκερέρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έβγαλαν απίστευτο πάθος και ένταση στο γήπεδο απέναντι στους Άγγλους, οι οποίοι απείλησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ το γκολ του Βόουκς στο 88′ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες Κάρτες: 32′ Μπουχαλάκης, 44′ Χριστοδουλόπουλος, 47′ Γκίμπσον, 58′ Γκίμπσον

Κόκκινες Κάρτες: 58′ Γκίμπσον

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουάρντ (66′ Λένον), Χέντρικ, Κορκ, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (76′ Βόουκς), Μπάρνς, Γουντ (62′ Ταρκόφσκι).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα