back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χωρίς ρεύμα και νερό το νησί της Ύδρας

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ρεύμα παραμείνει από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής το νησί της Ύδρας, με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να συνεχίζει τις προσπάθειες για την επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Επίσης, το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει στο νησί μία υδροφόρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, έχει προχωρήσει στην επιθεώρηση του δικτύου έως τη Θερμησία, καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί, σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα