back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο έλεος συμμοριών η περιοχή της Ακρόπολης – Η «διαδρομή» των κλοπιμαίων

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η δράση συμμοριών στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, με θύματα κυρίως τουρίστες, οι οποίοι συχνάζουν εκεί. Οι ληστές δρουν ανενόχλητοι τόσο στις επιθέσεις τους, όσο και στην πώληση της λείας τους, όταν αποτελεί κοινό μυστικό ο χώρος διάθεσης των κλοπιμαίων.

Ο πρόεδρος του σωματείου Παλαιοπωλών Αθηνών Και περιχώρων Εμμανουήλ Λυγιδάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84, αποκάλυψε τα τρία σημεία στα οποία καταλήγουν τα κλοπιμαία.

«Το νταλαβέρι», όπως είπε, «γίνεται στις 6 το πρωί στα εξής σημεία: Στον πεζόδρομο της Ηφαίστου στο ύψος της πλατείας Αβησσυνίας, στην συμβολή των οδών Ηφαίστου και Αγίου Φιλίππου, καθώς και στην γωνία της Ηφαίστου με την οδό Ερμού».

«Χρυσά, κινητά, ρολόγια και ο,τιδήποτε φανταστεί ο νους καταλήγουν από ανθρώπους των συμμοριών σε συγκεκριμένα άτομα που τα αγοράζουν μετρητοίς έναντι εξευτελιστικών τιμών. Οι αγοραστές είναι Έλληνες, Αλβανοί και Πακιστανοί», κατήγγειλε ο κ. Λυγιδάκης, τονίζοντας ότι η αστυνομική δύναμη στην περιοχή δεν επαρκεί για να λύσει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα.

Η ΕΛΑΣ έχει χαρτογραφήσει τις διαδρομές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη χαρτογραφήσει αυτές τις διαδρομές και με ειδικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσπαθεί να περιορίσει την δράση των συμμοριών και να τις εξαρθρώσει.

Στις περιοχές Φιλοπάππου, Ακρόπολης, την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και περιοχές του Θησείου, δρουν συμμορίες Αλγερινών, Πακιστανών, Αλβανών και Ρομά, με τη συμμετοχή και Ελλήνων.

Τα μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών αποτελούνται από άτομα νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους και αρκετοί ανήλικοι που είναι οπλισμένοι με σουγιάδες, μαχαίρια και αυτοσχέδια ρόπαλα. Στόχο τους αποτελούν κυρίως ζευγαράκια στην περιοχή του Φιλοπάππου και κυρίως σε απόμερα σημεία.

[su_slider source=”media: 18874,18873,18872,18869″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Συγκλονιστική μαρτυρία

Η Βενετία Γεωργίου, η οποία μένει μόνιμα στην περιοχή της Πλάκας κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 ότι πρόσφατα δέχθηκε την επίθεση τριών ατόμων, οι οποίοι επιχείρησαν να τις κλέψουν το πορτοφόλι. Μεταξύ των δραστών ήταν και μια ανήλικη κοπέλα.

«Η κοπέλα πήγε να μου πάρει το πορτοφόλι και το αντιλήφθηκα εγκαίρως. Της έπιασα το χέρι. Οι άλλοι δυο άρχισαν να με σπρώχνουν για να μου πάρουν την τσάντα. Ευτυχώς τους έσπρωξα και άρχισα να φωνάζω. Υπήρχαν δίπλα περαστικοί και αυτό με έσωσε καθώς τράπηκαν σε φυγή. Από τότε φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι κάνουν λόγο για τραγική κατάσταση στην γύρω περιοχή, εξαιτίας των συμμοριών. «Οι τουρίστες έρχονται εδώ να φάνε και μας λένε ότι τους έκλεψαν πορτοφόλια, ρολόγια, κινητά και τσάντες. Ντρέπομαι για αυτή την Ελλάδα. Ντρέπομαι που βλέπω να τρώνε και να φορούν χιαστή την τσάντα μήπως τυχόν και τους κλέψουν. Ντρέπομαι που η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα για αυτή την κατάσταση, ιδιαίτερα όταν όλες οι ληστείες γίνονται μεσημέρι. Ντροπή!».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα