back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπ. Δικαιοσύνης: Με επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη η αποχώρηση Κοντονή

Διαβάστε επίσης

Τους τρεις άξονες με τις άμεσες προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου παρουσίασε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Σταύρος Κοντονής παρέδωσε μετά από δύο χρόνια τη σκυτάλη του Υπουργείου χωρίς αιχμές για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και με ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι στις προτεραιότητές του μεταξύ άλλων είναι η βελτίωση της καθημερινότητας δικηγόρων, δικαστών και άλλων λειτουργών της δικαιοσύνης, η στήριξη του μεγάλου έργου της συνταγματικής αναθεώρησης και βεβαίως η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και η βελτίωση της απόδοσής της.

“Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία”, τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, “πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος” και έκλεισε την σύντομη παρέμβασή του με τη φράση “το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικεία απέναντι στην επιείκεια και η απόκτηση δύναμης απέναντι στο γενικό καλό”.

Αναφερόμενος στην επί δύο και πλέον χρόνια θητεία του ο απερχόμενος υπουργός, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό “που του έδωσε τη δυνατότητα να ασκήσει δύσκολα και κρίσιμα καθήκοντα”.

Τόνισε επίσης, αναφερόμενος στους δικαστικούς λειτουργούς “ότι η συντριπτική πλειοψηφία, όχι όλοι, εκτελούν τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και εντιμότητα” ενώ επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι “η κυβέρνηση δίνει όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη μάχη απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέδραμε για να πέσει η χώρα στα βράχια. Στόχος μας είναι να μην επανέλθει αυτό το σύστημα, το σύστημα με τον κ. Μητσοτάκη με τη Νέα Δεξιά που δομείται από τον ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία, για να μην γυρίσει η Ελλάδα πίσω. Αυτήν την προσπάθεια θα την εκτιμήσει ο ελληνικός λαός”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κοντονή, αναφέρθηκε στην ευφυΐα και στη γνώση των θεμάτων για τον νέο υπουργό δηλώνοντας ότι θα παραμείνει “ρομαντικός, σφοδρός πολέμιος κάθε λογικής που οδηγεί σε συστημικές παγίδες”.

Τέλος να σημειωθεί ότι παρούσα στην τελετή ήταν και η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα