back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χωρίς ηλεκτροδότηση έμεινε χθες η Πλάκα – Τι δηλώνουν κάτοικοι και καταστηματάρχες

Διαβάστε επίσης

Πυρ και μανία με τα «τερτίπια» της ΔΕΗ εμφανίζονται ιδιοκτήτες καταστημάτων και κάτοικοι στην Πλάκα, μετά τη χθεσινή διακοπή ρεύματος στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της τουριστικής Αθήνας.

Για περισσότερο από δύο ώρες, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 και μισή το απόγευμα, νοικοκυριά και καταστήματα στις οδούς Μνησικλέους, Διογένους, Λυσίου, Κυρρήστου και άλλους δρόμους στους Αέρηδες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ιδιοκτήτες καφέ και καταστημάτων εστίασης στα Αναφιώτικα ξεχειλίζουν από οργή. Η διακοπή ηλεκτροδότησης οδήγησε στο να χάσουν πελάτες το μεσημέρι, καθώς το μόνο που μπορούσαν να τους προσφέρουν ήταν ένας καφές ελληνικός φτιαγμένος στο γκαζάκι.

«Οι πελάτες, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, έφευγαν όταν διαπίστωναν ότι το μόνο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι θέα. Δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε καφέδες ούτε φαγητά, ούτε να ψήσουμε ένα τοστ. Γενικώς μέσα σε αυτές τις δυο και πλέον ώρες της διακοπής ρεύματος υποστήκαμε μεγάλη ζημιά», δήλωσαν ιδιοκτήτες καφέ και σερβιτόροι σε καταστήματα εστίασης στα Αναφιώτικα και στην οδό Μνησικλέους.

[su_slider source=”media: 19868,19869,19870,19871,19866,19862,19863″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, στην οδό Διογένους και του Ιωνικού Κέντρου στην οδό Λυσσίου, αναγκάστηκαν να κλείσουν νωρίτερα, καθώς οι χώροι δεν ήταν επισκέψιμοι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η διακοπή σημειώθηκε μετά από βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Κάτοικος στην οδό Διογένους μας είπε ότι είδε να βγαίνουν καπνοί από υπόγειο κτιρίου στην οδό Κυρρήστου, όπου στεγάζεται ο υποσταθμός, ενώ έκανε λόγο και για μη συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ.

Οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την πυροσβεστική, η οποία έφτασε έγκαιρα στο σημείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά κατά της ΔΕΗ, εφόσον εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται ότι από το πρωί βρίσκονται στην περιοχή της Πλάκας συνεργεία της ΔΕΗ. «Όλα έχουν καταγράφει στον κεντρικό πίνακα της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου», αρκέστηκαν να δηλώσουν οι τεχνικοί χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα