back to top
28.4 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Ευχαριστώ στον Μάνο

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει στο αμερικάνικο θέατρο στο Broadway ένας όρος, ο Showstopper. Είναι αυτός που ανεξάρτητα από το μέγεθος του ρόλου του όταν βγαίνει στην σκηνή σχεδόν σταματά η παράσταση, χωρίζεται σε πριν και μετά και στην κυριολεξία έχει κερδίσει το κοινό και έχει κλέψει την παράσταση.

Χθες το βράδυ, στο Ηρώδειο, στην εξαιρετική, από κάθε άποψη -πολύ πολύ παραπάνω από εξαιρετική θα έλεγα-  συναυλία αφιερωμένη στον λατρεμένο μας Μάνο Ελευθερίου, όπου οι εισπράξεις θα δοθούν για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, την στιγμή που βγήκε στην σκηνή ο Μιχάλης Μυτακίδης από τους Active Member, κακά τα ψέματα, η συναυλία χωρίστηκε σε πριν και μετά από αυτόν.

Για ποιο λόγο; Γιατί δεν τραγούδησε κανένα τραγούδι του Μάνου και γιατί είχε τη μοναδική έμπνευση και εξαιρετική πραγμάτωση να συνθέσει μουσική πάνω σε ένα ηχογραφημένο ποίημα του Μάνου που το απήγγειλε ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου. Και η φωνή του σε συνδυασμό με το ποίημά του έφτανε σε τραγικά επίπεδα.

Και αμέσως μετά, ο Μυτακίδης τραγούδησε ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος με αφορμή το πώς γνωρίστηκε με τον Μάνο Ελευθερίου και τι σπουδαίες κουβέντες του είχε πει…

Ηταν πραγματικά ένα σπάνιο κομμάτι. Για το υπόλοιπο τι να πει κανείς; Για την μεγαλειώδη παρουσία της Μαρίας Φαραντούρη που βγήκε και με τη φωνή καθάρια και το δικό της προσωπικό δωρικό στυλ τραγούδησε πρώτα «το τρένο φεύγει στις 8» και μετά, «Σ’ αυτή τη γειτονιά».

Να πει κανείς για τον Χρήστο Νικολόπουλο που με το μπουζούκι του ερμήνευσε μοναδικά «Των Αγγέλων τα μπουζούκια»;

Τον Νταλάρα, που το διοργάνωσε όλο αυτό;

Τον Μαχαιρίτσα, την Τσανακλίδου;

Όλοι ήταν ένας κι ένας, αλλά για να είμαστε πραγματικά ειλικρινείς ένας και ένας ήταν οι θεατές στο κατάμεστο Ηρώδειο, που πήγαν αποφασισμένοι να τιμήσουν και να συγκινηθούν και αυτό το έδειχναν με τις αντιδράσεις τους σε κάθε τραγούδι, σε κάθε τραγουδιστή. Με την ψυχή τους.

Ήταν και πολιτικοί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ήταν και η υπέροχη Λίλλη Ελευθερίου, η αδελφή του Μάνου, που σίγουρα θα ήταν ευτυχισμένη γιατί αυτό δεν ήταν μνημόσυνο, ήταν ένας χαιρετισμός λατρείας κι ένα τεράστιο ευχαριστώ απ όλους μας στον αξέχαστο …

Δεν νομίζω πως έχω πάει σε μια τόσο ζωντανή αληθινή ζεστή συγκινητική συναυλία στο Ηρώδειο ποτέ…

Ιάσων Τριανταφυλλίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα