back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον Εισαγγελέα Εφετών σήμερα ο Αρ. Φλώρος – Στο 55% το ποσοστό αναπηρίας του

Διαβάστε επίσης

Στον Εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Αρ. Φλώρος για το τελευταίο κομμάτι εκτέλεσης του εντάλματος, πριν οδηγηθεί στις Φυλακές Χαλκίδας. Εν τω μεταξύ, η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση energa- hellas power, από 70% σε 55%.

Έτσι ακόμη και αν αποδειχθούν αναληθείς οι καταγγελίες περί πλαστογράφησης των σχετικών πιστοποιητικών, ο πρώην επιχειρηματίας θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου, για την υπό όρους απόλυση κρατουμένου, απαιτείται αναπηρία άνω του 67%.

Την ίδια ώρα η υπόθεση της Energa και της αποφυλάκισης Φλώρου προκαλεί πολιτική «θύελλα».

Αγωγή και μήνυση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, προτίθεται να καταθέσει ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, με τίτλο «Ανηψιός του Μητσοτάκη, συνεταίρος του Φλώρου».
«Δεν γνωρίζω τον κ. Βαξεβάνη και τη συμμορία στην οποία μετέχει. Σύντομα θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με όσους υιοθέτησαν τις λάσπες του -όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» έγραψε χαρακτηριστικά στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το δημοσίευμα πυροδότησε την Κυριακή, έντονη πολιτική αντιπαράθεση, μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο που φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ», έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε «πειστικές απαντήσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο”.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ. Σε σχετική ανακοίνωση χαρακτήρισε «συκοφαντικό» το δημοσίευμα καθώς όπως τονίζει αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ μιλά για “ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο”.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανταπάντησε κάνοντας λόγο για “αμηχανία της ΝΔ και αστείες δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα