back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ.Τσίπρας: To Μάτι δεν θα ξεχαστεί – Πώς αντέδρασαν τα κόμματα στην επίσκεψη

Διαβάστε επίσης

“Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί”, δήλωσε επισκεπτόμενος την περιοχή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με επιτροπές κατοίκων.

Έθεσε ως στοίχημα να αναγεννηθεί το Μάτι, να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους κατοίκους να τον ενημερώσουν ποια από τα αιτήματα που του έθεσαν στη συνάντηση τον Αύγουστο στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν, ποια προχωρούν και ποια όχι.

Στην αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην περιοχή συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι. «Ο Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει: «42 ημέρες από την εθνική τραγωδία, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της Κυβέρνησής του που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση μιας περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας. Περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες και μεταφερόμενους κομπάρσους, θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του, με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους. Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: Το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του».

Αιχμές από το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου σχολίασε: «Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επιστρατεύσει ο κ. Τσίπρας, οι ευθύνες της κυβέρνησης του για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ με τους 98 νεκρούς, δεν θα παραγραφούν. Όπως και ο απίστευτος κυνισμός που επέδειξε στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, 42 ημέρες μετά ο κ. Τσίπρας ρωτά τους κατοίκους «τι έχει γίνει». Ας φροντίσουν οι υπουργοί του να τον ενημερώσουν και επιτέλους να κάνουν πράξη αυτά που πρέπει». Και καταλήγει με υστερόγραφο: «Χαιρετίζουμε την guest εμφάνιση της κας Δούρου, όπως και του κ. Ψινάκη».

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω Twitter.

«Θα επιμείνω. Το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών εμποδίζει το Μάτι να ξαναζήσει. Όπως συμφωνήσαμε και προχθές με τους κατοίκους της περιοχής, επείγει να οριστεί ένας γενικός συντονιστής για το Μάτι. Για άμεσα αποτελέσματα και λύσεις εδώ και τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα