back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Politico: Η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Για σκοτεινές ημέρες που έρχονται και για ένα σκληρό φθινόπωρο στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λόγο, σε άρθρο του, το Politico.

Την Κυριακή διενεργούνται στην Σουηδία εθνικές εκλογές, κατά τις οποίες οι λαϊκιστές και κατά των μεταναστών Δημοκράτες φαίνεται να κερδίζουν έδαφος. Μια υπενθύμιση προς την ΕΕ ότι, ο ακροδεξιός εξτρεμισμός εξακολουθεί να ενισχύεται στην ήπειρο», αναφέρει το άρθρο.

Μόλις 10 ημέρες αργότερα, οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν σε σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για να αντιμετωπίσουν το διχαστικό ζήτημα της μετανάστευσης, ένα μόνο από τα πολλά πιθανά ναυάγια πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Μάιο.

Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι «το μεταναστευτικό ήρθε και θα μείνει. Μέχρι τις ευρωεκλογές, όλα θα περιστρέφονται γύρω από αυτό». «Το μεταναστευτικό είναι το κρίσιμο ζήτημα. Αυτό έστρεψε την Ευρώπη προς την ακροδεξιά. Το μεταναστευτικό έχει αντίκτυπο σε όλους». Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης διερωτάται με μια παρομοίωση, αν με την κατάργηση της αλλαγής της ώρας «θα έχουμε 12 μήνες χειμώνα ή 12 μήνες καλοκαίρι;».

Σχετικά με το Brexit, σε αντίθεση με το μεταναστευτικό, ο ίδιος διπλωμάτης είπε ότι «το Brexit για πολλές χώρες είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, κάτι πολύ απόμακρο», ενώ για τον προϋπολογισμό ανέφερε: η κεντρική πρόκληση για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης είναι αν θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Τέλος, υπάρχει το ζήτημα του Spitzenkandidaten και των νέων κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα